Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joakim Lundells chock – revanschen efter tuffa åren

Joakim Lundell var chockad efter priset i kategorin ”Årets program” på kristallengalan.
Foto: TV4
Joakim Lundell var chockad efter priset i kategorin ”Årets program” på kristallengalan.
Joakim Lundell med sitt pris.
Foto: OLLE SPORRONG
Joakim Lundell med sitt pris.
Foto: OLLE SPORRONG

Joakim Lundell och programmet ”Spökjakt” kammade hem storpriset ”Årets program” på Kristallen-galan. 

Efteråt var han både chockad och tagen av vad som hänt. 

– Det är helt sjukt. Jag är chockad. Det är berörande med tanke på resan, säger han. 

Tv-profilen Joakim Lundell blev något chockad när hans program ”Spökjakt” slog ut ”Bäst i test”, ”Renées brygga” och ”Älska mig” i kategorin ”Årets program”. Efter sändning var han minst sagt tagen över vad som inträffat – och kände att han tagit en revansch. 

– Det är helt sjukt. Jag är helt chockad. Det är berörande med tanke på min resa, det var inte många år sen som livet inte var så och att då stå och få ta emot tv-världens finaste pris i den tyngsta kategorin... Jag är så tacksam för alla som har röstat, alla fantastiska människor man får jobba med och Discovery som alltid trott på ens idéer, säger Joakim Lundell. 

Han hade memorerat ett tacktal i huvudet, men det försvann i chocken. 

– Men det betyder så mycket att det är ens egen idé. Det här programmet har inte funnits. Jag kom på det här i vår gamla lägenhet, som jag först fick göra på Youtube och sedan tv. Att få vara producent för det också, och inte bara medverka, är sjukt stort. 

Stöttades av Jonna på hemmaplan

Hans fru Jonna Lundell kunde inte närvara på galan. Hon låg hemma med parets nyfödda son Lionel och dottern Lunabelle. Däremot var han snabb med att ringa henne på facetime så fort han fått beskedet om att han vunnit. 

– Jonna låg hemma och tjöt som en gris. Det bara forsade tårar och allt var jättefint. Hon har krigat på där hemma och jagat röster. Det hade så klart varit trevligt att ha henne här, men vi har en liten nyfödd hemma. 

Joakim Lundell säger att han tänker fira lite snabbt innan han beger sig hem igen.

– Jag är pappa nu. Småbarnspappa. Då måste man hem. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.