Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joakim Lundells attack mot SR-reportern: ”Är en råtta”

Förtal utreds – efter Joakim Lundells video
Joakim Lundell går till verbal attack mot ”Mediernas” reporter Terje Carlsson. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Terje Carlsson på Sveriges Radio.Foto: SVT
”Så jävla äckligt alltså. Du är i mina ögon en råtta, du är på riktigt en råtta”, säger han efter en fråga från Terje Carlsson. Foto: MARIA ÖSTLIN
Joz of Sweden, som egentligen heter Johan Sernebrink. Foto: Instagram

En förundersökning om förtal har inletts efter att Youtube-stjärnan Joakim Lundell riktat anklagelser mot influencern Joz of Sweden, något som ”Medierna” i P1 har rapporterat om.

Nu går Lundell till attack mot radioprogrammets reporter Terje Carlsson.

– Så jävla äckligt alltså. Du är i mina ögon en råtta, du är på riktigt en råtta, säger han till Sveriges Radio

Det var förra veckan som radioprogrammet ”Medierna” uppgav att en förundersökning inletts. Joakim Lundell ska både på Youtube och i Kanal 5-programmet ”Familjen Lundell” ha spridit grova anklagelser mot tidigare samarbetspartnern Joz of Sweden, vars riktiga namn är Johan Sernebrink.

I tv-trailers till ”Familjen Lundell” har Kanal 5 visar delar från hur Lundell har konfronterat Sernebrink. Sveriges Radio och ”Medierna” uppger nu att produktionen bland annat vid ett tillfälle hyrde in en ambulans, som filmteamet hoppade ut ur.

Efter rapporteringen går Joakim Lundell nu till attack mot Sveriges Radio och ”Mediernas” reporter Terje Carlsson.

Joakim Lundells verbala påhopp 

Till Sveriges Radio uppger Lundell att han inte vill svara på några frågor. I stället anklagar han radioprogrammet för att mörka övergrepp mot kvinnor och försvara en förövare.

”Jag tkr (sic) personligen att du är ett kräk”, skriver Youtube-profilen i ett sms riktat till Terje Carlsson.

När Joakim Lundell i lördagens avsnitt av radioprogrammet får en fråga av Sveriges Radio om den inhyrda ambulansen fortsätter han att rikta stark kritik mot ”Mediernas” reporter.

– Så jävla äckligt alltså. Du är i mina ögon en råtta, du är på riktigt en råtta.

Enligt Sveriges Radio har ingen i nuläget delgivits misstanke om brott, men anklagelserna har bland annat uttalats i ett klipp på Joakim Lundells Youtube-kanal, där han bland annat pekat ut Johan Sernebrink som en fuskbyggare och bedragare. Klippet har närmare en miljon visningar. 

– Mitt intryck är att han har reagerat väldigt starkt på att vi har valt att fortsätta fokusera på den här förundersökningen om förtal och de publiceringar som nu sker på D plays plattform, säger Terje Carlsson till Expressen. 

https://www.instagram.com/p/BrI9i68Aq67/
Karin Sörbring möter Joakim Lundell

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.