Joakim Lundell – så blev Jockiboi störst i Sverige

Jockiboi

Joakim Lundell och hustrun Jonna är två av Sveriges största influencers.

Deras klipp på Youtube har miljoner tittare – och en ny tv-serie om deras liv har haft premiär på Dplay.

Så gick det till när Joakim Lundell blev känd.

Joakim Lundell föddes 1985 i Vadstena i Östergötland, och hade en trasslig barndom. Han placerades i olika fosterhem och ungdomshem, och vissa perioder var han hemlös.

Han hamnade i missbruk och kriminalitet, och som 25-åring blev han känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i Kanal 5:s dokusåpa ”Kungarna av Tylösand”. Med sitt nyvunna kändisskap startade han sin bana som influencer med en blogg. Från början talade han öppet om drogmissbruk och annat, inlägg som han senare har ångrat.

Sommarprataren slog igenom i Kanal 5:s dokusåpa ”Kungarna av Tylösand”.
Foto: MAGNUS SELANDER

Senare startade han sin första kanal på Youtube: ”Jockiboi tv”, och han medverkade i flera andra videor, ofta med sin dåvarande flickvän Hanna Widerstedt (känd från Big Brother).

2013 blev han tillsammans med sin blivande hustru Jonna Lundell. Tillsammans med henne har han byggt ett Youtube-imperium, stundtals har de haft lika många videostarter per vecka som SVT Play och TV4 Play tillsammans. Det totala antalet visningar i deras kanaler är över 800 miljoner i skrivande stund.

https://youtu.be/y3esFKt3b7E

I Medieakademins ”Maktbarometer”, där inflytande på sociala medier mäts, har Joakim och Jonna Lundell legat etta både 2017 och 2018. År 2017 var deras hund Batman Sveriges nionde mäktigaste instagram-konto.

Joakim och Jonna Lundell på Guldtuben 2016.
Foto: JULIA DANSARIE

Joakim och Jonna Lundell har vunnit ett flertal priser på influencer-galan Guldtuben. När de prisades för ”årets dolda kamera” under galan 2016 friade Joakim, och de båda gifte sig senare samma år.

Joakim Lundell – alla priser på Guldtuben

2015

Årets stjärnskott – Vann

2016

Årets Youtuber – Nominerad

Årets Dolda Kamera – Vann

2017

Årets Youtuber – Vann

Årets Serie – Vann

Årets Video – Vann

Joakim Lundell och Jonna Lundells alla tv-serier

Tillsammans har de medverkat i flera tv-serier om sina liv. Den första, ”Jocke och Jonna i nöd och lust”, spelades in inför bröllopet och sändes på Viafree. Sedan dess har ytterligare två serier, ”Jocke och Jonna” och ”Jocke och Jonna möter”, sänts. Tidigare under sommaren hade ytterligare en tv-serie premiär. ”Familjen Lundell” finns på Dplay, och handlar om Joakim och Jonnas familjeliv.

Joakim Lundell och Jonna har varit drabbade av ofrivillig barnlöshet och har talat öppet om det i sina sociala kanaler, men under 2018 vände lyckan. Den 28 oktober förra året fick de en dotter som heter Lunabelle.

Joakim Lundells böcker

Under 2017 släppte Joakim Lundell självbiografin Monster. 2018 kom hans andra bok Du är inte ensam.

Joakim Lundell har också gett ut musik. Under artistnamnet Jockiboi gav han ut låtar som ”Vi dricker redbull och vodka”, ”Snapchat” och ”Efterbralla”. Under artistnamnet Joakim Lundell har han gett ut mer framgångsrika låtar, som ”All I Need”, ”My Addiction” och ”Waiting For”.

Sommar i P1 2019 

Den 12 juli är Joakim Lundell sommarpratare i P1, så här säger han om sitt sommarprat:

”Jag tänker ta chansen i mitt Sommarprogram, att ställa mig själv de svåraste frågorna jag annars undviker när jag talar med media. De flesta har aldrig mött Joakim Lundell. Förrän nu.”

Se paret Lundell frågas ut  i Q&A:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.