Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joakim Lundells beslut att lämna skandalnamnet

I ”Sommar i P1” berättar Lundell nu om vad som fick honom att bli ”Jockiboi”. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
I dag är Joakim och Jonna Lundell gifta och har tillsammans dottern Lunabelle. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Joakim Lundell är i dag en av Sveriges största profiler och entreprenörer. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Joakim Lundell gjorde sig ett omtalat namn som ”Jockiboi”.

Nu berättar han om karaktären och vad som låg bakom skandalrubrikerna.

– Många undrar om jag hatar Jockboi i dag, men sanningen är att Jockiboi räddade mitt liv, säger Joakim Lundell i ”Sommar i P1”.

Joakim Lundell är i dag en av Sveriges största profiler och entreprenörer. Men vägen dit har inte varit enkel.

Många minns Joakim Lundell som Jockiboi och medverkan i ”Kungarna av Tylösand”. I ”Sommar i P1” berättar Lundell nu om vad som fick honom att bli ”Jockiboi” och vad som låg bakom alla upptåg.

– Jag såg ner väldigt mycket på mig själv och skämdes över att inte ha någonting att erbjuda en annan människa. Ingen skulle brytt sig eller undrat var jag tog vägen om jag tog livet av mig, berättar han i programmet.

Joakim Lundell: ”Jockiboi räddade mitt liv”

Tanken på att ingen skulle bry sig om han försvann gjorde för ont, och för att kunna hantera allt och överleva gick Joakim in i en karaktär – Jockiboi.

Jockiboi brydde sig inte om någonting. Något som gjorde att ingen längre behövde undra varför han inte hade något jobb, beskriver Joakim. För Jockiboi ville inte ha något jobb, han ville bara dricka alkohol varje dag.

– Det blev som ett skydd för att skydda mig själv från personen jag var bakom. Många undrar om jag hatar Jockiboi i dag, men sanningen är att Jockiboi räddade mitt liv, säger Joakim Lundell i programmet och fortsätter:

– När jag inte orkade gå ur sängen och helst av allt bara ville hänga mig eller ta en överdos av tabletter såg Jockiboi till att jag gick ur sängen och att jag överlevde den dagen, och nästa och nästa.

”Kommer alltid vara Jonna evigt tacksam”

Efter år av skandalrubriker, festande och upptåg valde Joakim slutligen att kliva ur karaktären och sakta men säkert återgå till sig själv. Anledningen var att han träffade Jonna, som kom att bli hans livs kärlek.

– Hon var inte det minsta intresserad av Jockiboi utan när jag fick Jonnas uppmärksamhet var när jag var mig själv.

I dag är paret gifta och har tillsammans dottern Lunabelle. En livsförändring som Joakim är evigt tacksam för.

– Jag kommer alltid vara Jonna evigt tacksam för det var hon som fick mig att våga vara mig själv. Det var hon som sa ”droppa den där Jockiboi-attityden, jag är inte intresserad av honom”.

Expressen har sökt Joakim Lundell.

Se paret Lundell frågas ut  i Q&A: