Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JK Rowling kritiseras igen efter inlägget på Twitter

Harry Potter-författarens svar efter presidentens uttalande.
JK Rowling.
Foto: JOEL C RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Webbshopen har bland annat knappar med texten ”Fuck your pronouns”.
Foto: wildwomynworkshop
Webbshopen kritiseras för att vara transfobisk.
Foto: wildwomynworkshop
”Män är inte kvinnor” säger sajtens grundare till MailOnline.
Foto: wildwomynworkshop
JK Rowling kritiseras igen.
Foto: wildwomynworkshop

Harry Potter-författaren har ännu en gång gjort sina fans ledsna. 

I ett inlägg på Twitter gjorde JK Rowling reklam för en webbshop, som flera anser är transfobisk. 

Butiken säljer bland annat knappar med texterna ”Transwomen are men” och ”Fuck your pronouns”. 

Det fortsätter att storma kring den världsberömda författaren J.K Rowling. I veckan gjorde hon reklam på Twitter för en t-shirt, gjord av en brittisk radikal feministisk webbshop. 

Webbshopen säger själva att de har en transkritisk agenda. Men efter Rowlings inlägg har flera påpekat att deras produkter är transfobiska. Butiken säljer bland annat knappar och post it-lappar med texterna ”Transwomen are men” och ”Transactivism is misogyno”.

https://twitter.com/jk_rowling/status/1308417985753870336

Den senaste tiden har författaren kallats för transfobisk, både av före detta fans och flera av hennes medarbetare.

”Kommer du stolt ut som transfobisk nu...wow... Jag hoppas att du förstår vilken skada och hat du fortsätter att orsaka en grupp av människor, när du hade kunnat använda ditt inflytande och dina pengar för att hjälpa dessa personer.”, skriver en användare under t-shirtinlägget.

En annan person skriver:

”Jag kan inte ens understryka hur besviken du gör mig”. 

Den brittiska webbshopen har tidigare ställt sig bakom Harry Potter-författaren under den pågående konflikten. Bland annat har de tryckt merchandise med texten:

”I stand with J.K Rowling”.

Grundaren: ”Män är inte kvinnor”

Grundaren bakom webbshopen är Angela Wild, som beskriver sig som en lesbisk antitrans aktivist. Wild har grundat den separatistiska gruppen ”Get the L Out”, skriver MailOnline

– Män är inte kvinnor. Ingen kan förändra biologi, säger hon till den brittiska sajten.

– Dessa simpla påståenden uppfattas nu som ”transfobiska” och kontroversiella. Om någon tar illa upp av mina produkter, eftersom de triggas av biologisk verklighet, är jag ledsen för deras skull, men det har inget med mig att göra, fortsätter Angela Wild.

Den tidigare älskade JK Rowling har kritiserats de senaste månaderna, det sedan hon i somras anklagades för att ha skrivit transfobiska inlägg på Twitter. Då skrev hon att det bara är kvinnor som menstruerar, vilket fick många att gå till motattack. 

Efter skandalen fick hon tidigare ”Harry Potter”-skådespelare emot sig, som Daniel Radcliffe och Emma Watson, som båda ställde sig på de kritiskas sida.

Skådespelaren har investerat sina pengar från filmerna om trollkarlen så väl, att han aldrig kommer behöva oroa sig för pengar igen, skriver The Sun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.