Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

J.K. Rowling bekräftar ny Harry Potter-trilogi

Skådespelarna från ”Harry Potter”-filmerna, Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson, tillsammans med sin skapare, J.K Rowling.Foto: John D Mchugh
J.K. Rowling har skrivit samtliga böcker om Harry Potter.
”Harry Potter och de vises sten”, den första filmen om den unge trollkarlen, premiärvisades 2001.
Daniel Radcliffe, som spelade Potter, har fortsatt med film och teater. Här syns han tillsammans med Expressens Henrik Högström.Foto: Tomas Leprince
Radcliffe som Potter. Senast har han varit aktuell i filmerna ”What If”, ”Horns” och ”Kill Your Darlings”.Foto: - -
Skådespelarna från "Harry Potter"-filmerna, Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson, tillsammans med sin skapare, J.K Rowling.Foto: Dave M. Benett

Andas ut, alla Harry Potter-fans!

Nu bekräftar författaren J.K. Rowling att det kommer en ny filmserie om trollkarlsvärlden – redan om två år.

Det har gått över tre år sedan den sista filmen om trollkarlen Harry Potter hade biopremiär. Efter att ha dykt upp på den vita duken hela åtta gånger sedan 2001 fick del två av ”Harry Potter och dödsrelikerna” avsluta den älskade filmserien i juli 2011.

Men mycket längre än så kommer uppehållet inte vara. Nu bekräftar nämligen författaren bakom succéböckerna, J.K. Rowling, 49, att ännu en filmserie är på gång. Första delen kommer redan om två år, skriver hon på Facebook.

Filmserien, som kommer bli en trilogi, ska baseras på boken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, som även finns i ”Harry Potter”-världen. Den första filmen kommer ha premiär 2016, skriver J.K. Rowling. De andra två kommer visas 2018 och 2020.

Innan Potter föddes

Filmerna kommer att regisseras av David Heyman som producerat samtliga åtta tidigare ”Harry Potter”-filmer. Även manusförfattarna Steve Kloves och Lionel Wigram har jobbat med flera filmer om den unge trollkarlen.

Vilka skådespelare som är aktuella för filmerna är fortfarande oklart. Daniel Radcliffe, 25, lär vi åtminstone inte få återse i rollen som den ärrförsedde trollkonstnären. ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” utspelar sig nämligen innan han föddes.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Få de senaste nöjesnyheterna i din mobil – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.