JK Rowling bekräftar den fantastiska nyheten. Foto: Lefteris PitarakisJK Rowling bekräftar den fantastiska nyheten. Foto: Lefteris Pitarakis
JK Rowling bekräftar den fantastiska nyheten. Foto: Lefteris Pitarakis
Det blir ytterligare en bok om Harry Potter. Foto: Peter MountainDet blir ytterligare en bok om Harry Potter. Foto: Peter Mountain
Det blir ytterligare en bok om Harry Potter. Foto: Peter Mountain

JK Rowling bekräftar ny Harry Potter-bok

Publicerad

Den 31 juli släpps en åttonde Harry Potter-bok, det berättar författaren JK Rowling via sin hemsida.

"Harry Potter and the cursed child" kretsar kring en 40-årig Harry Potters försök att uppfostra sin son.

2001 kom den första boken, "Harry Potter och de vises sten", och världen blev en mer magisk plats för miljontals barn och ungdomar.

Med "Harry Potter och dödsrelikerna del II" tog fansen farväl, trodde de i alla fall. Nu bekräftar succéförfattaren JK Rowling en åttonde bok via sin hemsida Pottermore.

Boken, "Harry Potter and the cursed child", är i grunden manuset till pjäsen med samma namn, men kommer alltså också att släppas som en officiell Harry Potter-bok den 31 juli i år.

Nya boken om Harry Potter

I den åttonde boken får läsarna följa en 40-årig Harry Potter i hans försök att uppfostra sin son.

Boken tar sin början efter epilogen i den sjunde Harry Potter-boken där Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger säger hejdå till sina barn som för första gången reser mot trolldomsskolan Hogwarts, skriver Pottermore.

 

 

LÄS MER: Emma Watson om livet som Hermione Granger

 

 

Pjäsen "Harry Potter and the cursed child" sätts upp den 30 juli på West End i London.

 

 

 

 

 

LÄS MER: Så blev stjärnornas liv – efter "Harry Potter"

 

 

För två år sedan släppte JK Rowling en novell som handlade om karaktärerna som 30-åringar, via sin hemsida.

Då visade det sig att Harry Potter fått "några silvriga strån" i håret och tydligen ett mystiskt jack i kinden. Hans hustru Ginny Potter, född Weasley, arbetade som journalist.

Och hennes bror - tillika Harrys bästa vän - Ron Weasley var föga förvånande gift med sin tonårskärlek Hermione Granger.

Vad som hänt med de älskade karaktärerna nu, 10 år senare, återstår att se.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag