Carola Häggkvist berättar nu om sin nya kärlek. Foto: Emmalisa PaulyCarola Häggkvist berättar nu om sin nya kärlek. Foto: Emmalisa Pauly
Carola Häggkvist berättar nu om sin nya kärlek.  Foto: Emmalisa Pauly
"Jag kan bekräfta att de träffas och att de trivs tillsammans", säger Linn Westlund, Carolas pressperson. Foto: Jens L'Estrade"Jag kan bekräfta att de träffas och att de trivs tillsammans", säger Linn Westlund, Carolas pressperson. Foto: Jens L'Estrade
"Jag kan bekräfta att de träffas och att de trivs tillsammans", säger Linn Westlund, Carolas pressperson. Foto: Jens L'Estrade
Jimmy Källqvist är musiker och spelar bas i bandet JB Quartet. Tidigare var han i en relation med "Allsång på Skansen"-programledaren Petra Marklund, Foto: Sven LindwallJimmy Källqvist är musiker och spelar bas i bandet JB Quartet. Tidigare var han i en relation med "Allsång på Skansen"-programledaren Petra Marklund, Foto: Sven Lindwall
Jimmy Källqvist är musiker och spelar bas i bandet JB Quartet. Tidigare var han i en relation med "Allsång på Skansen"-programledaren Petra Marklund, Foto: Sven Lindwall

Jimmy Källqvist är Carolas nya kärlek

Publicerad

Petra Marklunds exsambo Jimmy Källqvist är Carolas nya kärlek.

Paret har hållit förhållandet hemligt i flera månader – men nu bekräftas relationen.

– Jag kan bekräfta att de träffas och att de trivs tillsammans, säger Linn Westlund, Carolas pressperson.

Expressen kunde i förra veckan berätta att Carola Häggkvist, 48, hittat kärleken igen.

– Jag är inte singel, det kan jag inte säga i alla fall, sa hon då.

Hon beskrev sin nya pojkvän med orden:

– En fantastisk, fantastisk, man.

Ändå ville hon inte berätta vem den nye mannen var – fram tills nu.

"De trivs tillsammans"

Stjärnans pressperson Linn Westlund bekräftar för Expressen att Carolas nya kärlek heter Jimmy Källqvist, 44.

– Jag kan bekräfta att de träffas och att de trivs tillsammans. I övrigt har vi inga kommentarer, säger stjärnans pressperson Linn Westlund.

Jimmy Källqvist är musiker och spelar bas i bandet JB Quartet. Tidigare var han i en relation med "Allsång på Skansen"-programledaren Petra Marklund, 30. Men exparet gick skilda vägar i maj 2011, efter fem år tillsammans.

Carola berättade om sin längtan efter kärlek i "Så mycket bättre", utan att veta att hon bara veckor senare skulle träffa Jimmy.

Paret har nu träffats i några månader, men bor inte tillsammans.

"Längtan har ändå funnits där"

Enligt veckotidningen Hänt i Veckan, som var först med att berätta om relationen, hade paret tänkt offentliggöra sin kärlek redan för en månad sedan under premiären av "Dödsdansen" på Maximteatern.

Istället väljer paret alltså att bekräfta sin relation för Expressen.

Och kärleken är efterlängtad för Carola.

– Tänk dig så många singlar det är i Stockholm. Man går upp i jobbet, i barnen. Men egentligen är det, det handlar inte bara om det fysiska, om sex, utan om närheten och att få leva tillsammans. Få drömma tillsammans, dela livet. Den längtan har funnits i mig väldigt länge. Det har inte varit lättare för att man är känd. Jag har varit glad och på ett sätt lycklig och relativt hel ändå som singel, men längtan har ändå funnits där, sa Carola till Expressen förra veckan.

"Tiden springer i väg biologiskt"

I samma intervju berättade hon om den tuffa tiden och ensamhetskänslorna innan hon adopterade dottern Zoe.

– Alltså, innan Zoe var det inte kul. Ouff. När Zoe kom så, eftersom jag redan var mamma, ville jag verkligen fortsätta vara mamma. Tiden springer i väg biologiskt. Och om du adopterar i Sverige får du inte vara äldre än 42 eller om det är 43 innan du blir godkänd. Inte äldre än 45 när du får ditt barn. Det gick bra. Men glädjen vill man dela. Det har alltid legat i en. Jag har ändå klarat att fylla på med kärlek genom min tro. Jag upplever att jag kan få kärlek och tröst från Gud. Jag har kunnat fylla på och gå vidare glad och stark. Men man måste ändå erkänna biten att man längtar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag