Jimmi Lännerholm, 18, hade BMX som största intresse – innan han bröt nacken under skolidrotten. Foto: Kanal 5Jimmi Lännerholm, 18, hade BMX som största intresse – innan han bröt nacken under skolidrotten. Foto: Kanal 5
Jimmi Lännerholm, 18, hade BMX som största intresse – innan han bröt nacken under skolidrotten. Foto: Kanal 5
Jimmis liv blir betydligt enklare efter att teamet från tv-programmet "Sofias änglar" rycker in.Jimmis liv blir betydligt enklare efter att teamet från tv-programmet "Sofias änglar" rycker in.
Jimmis liv blir betydligt enklare efter att teamet från tv-programmet "Sofias änglar" rycker in.
Men med hjälp från "Sofias änglar", programmet som leds av Sofia Wistam och hantverkarna Mattias Särnholm och Johnnie Krigström, får Jimmi till slut hjälp med att anpassa hemmet efter hans behov. Foto: Kanal 5Men med hjälp från "Sofias änglar", programmet som leds av Sofia Wistam och hantverkarna Mattias Särnholm och Johnnie Krigström, får Jimmi till slut hjälp med att anpassa hemmet efter hans behov. Foto: Kanal 5
Men med hjälp från "Sofias änglar", programmet som leds av Sofia Wistam och hantverkarna Mattias Särnholm och Johnnie Krigström, får Jimmi till slut hjälp med att anpassa hemmet efter hans behov.  Foto: Kanal 5
Jimmi Lännerholm, 18, Foto: Kanal 5Jimmi Lännerholm, 18, Foto: Kanal 5
Jimmi Lännerholm, 18, Foto: Kanal 5
Jimmi under tiden han låg på sjukhus Foto: Kanal 5Jimmi under tiden han låg på sjukhus Foto: Kanal 5
Jimmi under tiden han låg på sjukhus  Foto: Kanal 5
I programmet "Sofias änglar" visas en sekvens där Jimmi hoppar studsmatta. Klippet är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Kanal 5I programmet "Sofias änglar" visas en sekvens där Jimmi hoppar studsmatta. Klippet är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Kanal 5
I programmet "Sofias änglar" visas en sekvens där Jimmi hoppar studsmatta. Klippet är taget vid ett annat tillfälle.  Foto: Kanal 5

Jimmi, 18, förlamad – efter tragedin på idrottslektionen

Publicerad

Jimmi Lännerholm, 18, hade BMX som största intresse – innan han föll under skolidrotten och bröt nacken. 

Nu är han rullstolsburen och har svårt att ta sig upp på övervåningen i huset där han bor med sina föräldrar. 

Men livet för Jimmi blir betydligt enklare efter att teamet från tv-programmet "Sofias änglar" rycker in.

Jimmi Lännerholm bröt nacken vid femte halskotan efter en olycka under en idrottslektion.

18-åringen hoppade studsmatta då det hemska hände. 

– På något sätt hamnade jag med huvudet före rätt ner i golvet, och sen bara svimmade jag. Och sen när jag vaknade upp kunde jag inte röra mig, berättar Jimmi i måndagens avsnitt av Kanal 5-programmet "Sofias änglar". 

Trots olyckan har han hållit modet uppe, berättar han i programmet. 

– Jag har alltid varit den där positiva människan som försöker se ljusa stunder i de mörkaste delarna av livet, säger Jimmi. 

Hemmet svårtillgängligt för Jimmi

Jimmi opererades efter olyckan, och har sedan dess bott på ett rehabhem. 

Där tränar han för att utöka rörelseförmågan – något som redan har gett resultat.

– Han har fått i gång armarna, handleder, fått viss känsel ned till knäna. Det händer små grejer hela tiden, säger pappa Tompa i programmet. 

Men det blev svårt för Jimmi att återvända hem, eftersom huset i Upplands-Väsby kommun där han bor med sina föräldrar inte var handikappanpassat.

Kommunen gav avslag 

Kommunen avslog familjens ansökan om bistånd för att handikappanpassa huset.

Expressen har tidigare rapporterat om familjens kamp. I juni kommenterade Helena Westin, tillförordnad kommunikationschef vid Upplands-Väsby kommun fallet i ett mejl till Expressen: 

"Kommunen har godkänt vissa anpassningar av bostaden, men givit avslag på andra enligt bostadsanpassningslagen. Lagen ligger alltså till grund för beslutet. Det är naturligtvis möjligt för familjen att överklaga till förvaltningsrätten. Som tjänsteman kan jag och kommunen inte kommentera detta vidare i dagsläget".

Men med hjälp från "Sofias änglar", programmet som leds av Sofia Wistam och hantverkarna Mattias Särnholm och Johnnie Krigström, får Jimmi till slut hjälp med att anpassa hemmet efter hans behov. 

Måndagens avsnitt visas klockan 20 på kanal 5. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag