Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jim Carrey hånas för sin hyllning till Aretha Franklin

Jim Carrey hyllar souldrottningen Aretha Franklin efter hennes bortgång.Foto: AUDE GUERRUCCI / PICTURE ALLIANCE / CONSOLIDATED DPA
Foto: WILLY SANJUAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Jim Carrey hyllar souldrottningen Aretha Franklin efter hennes bortgång.

Skådespelaren delade nyligen en hyllning på Twitter – nu kritiseras han av sina följare som påstår att Carrey delat ett felaktigt porträtt av sångerskan. 

"Vem är denna vita kvinna Jim?", kommenterar en person på Twitter.

Den legendariska soulsångerskan Aretha Franklin avled efter en lång tids sjukdom. Världsstjärnan somnade in i sviterna av cancer under torsdagen – hon blev 76 år. 

Stjärnan var mest känd för sina klassiska hits som "Chain of Fools", "Respect" och "Bridge over Troubled Water". 

Under torsdagen valde skådespelaren Jim Carrey, likt många andra, att hylla den bortgångne världsstjärnan på sin Twitter. Skådespelaren delade ett porträtt av Franklin men bemöttes av kritiska reaktioner där flera personer hånar hyllningen.

"Vem är denna vita kvinna Jim?", skriver en person.

En annan kommenterade:

"Varför gjorde du henne ljushyad?"

Jim Carrey är en av de kända fans till Aretha Franklin som tillägnat henne en känslosam hyllning. Kändisarna Diana Ross, Patti LaBelle, John Legend och Kate Hudson är fler som dedikerat inlägg åt Franklin på sina sociala medier.

"Se hur vackert livet kan vara. Tack Aretha!", skriver han i inlägget. 

https://twitter.com/JimCarrey/status/1030132449378856961

Hyllningskonsert för Aretha Franklin

Enligt sajten Showbiz 411, hade en hyllningskonsert planerats in för att fira den legendariska sångerskans långa musikkarriär. Något som stjärnan inte hann ta del av.

Konserten, “Clive Davis Presents: A Tribute to Aretha Franklin”, ska hållas i Madison Square garden den 14 november i år, och arrangeras av Live nation. 

Innan Aretha Franklins hälsa försämrades hann den legendariska sångerskan och Clive Davis diskutera konsertens upplägg. Sångerskan kände stor glädje inför hyllningen. Hon hade planer på att sitta i publiken eller till och med vara med och sjunga en låt – och om hennes hälsa var för dålig skulle hon få se hyllningen på tv:n hemma i Detroit.

 

LÄS MER: Hyllningen till Franklin – som hon aldrig får uppleva 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.