Jills personliga hälsning på scenen – inför alla

Jill Johnsons hyllade föreställning ”That's life” visades på SVT på lördagskvällen.
Foto: SVT
Jill Johnson har en förkärlek till storband.
Foto: SVT

Stjärnan Jill Johnson har en förkärlek till storband och svunna tider.

I artistens kritikerrosade föreställning ”That's life” hyllar hon sitt musikaliska arv.

– Jag både somnade och vaknade till dåtidens mäktigaste röster, säger Jill Johnson i föreställningen.

Under året har Jill Johnsons, 45, hyllade storbandsföreställning ”That's life” visats i Göteborg och Stockholm.

På lördagen sändes den glittriga föreställningen på SVT. I programmet berättar artisten om bakgrunden till den kritikerrosade föreställningen och kärleken till genren.

– Storband har en färg och en kropp som är så häftig, som man inte kan värja sig mot, förklarar Jill Johnson och tillägger:

– Jag hade drömmen om att göra den här storbandsgrejen för jag har lyssnat på mycket storband hemma på vinylspelaren. Men jag är också en person som drömmer mig tillbaka och saknar den här svunna tiden.Countrystjärnans hemliga dröm

Succén med föreställningar tror artisten bottnar i att hon vågat följa sin dröm – i kombination med den satsiga produktionen och skickliga musikerna.

I föreställningen glittrar stjärnan ikapp med sin klädsel och konstaterar att hon äntligen får göra det hon drömt om så länge.

– Äntligen, så får jag stå här i kväll. Allt det här på grund av kärleken till musiken oavsett hur genreöverskridande den än må vara, säger Jill Johnson och fortsätter:

– Som jag slitit med countryn genom åren. I kväll vill jag hylla musiken oavsett genre.

Samtidigt passar artisten på att rikta ett tack till paret som lade grunden för allt – hennes föräldrar.

– Mamma och pappa lyssnade på musik dygnets alla timmar. Min mamma var nämligen mörkrädd, och pappa reste i jobbet. Så jag både somnade och vaknade till dåtidens mäktigaste röster, förklarar Jill Johnson.Jill Johnsons hyllar publiken

Framför allt Jill Johnsons pappas kärlek till Frank Sinatra har satt sina spår – vilket märks redan i föreställningens titel ”That's life” – en referens till Frank Sinatras hit från 1966.

Det är inte bara Jill Johnsons föräldrar som överröses med kärlek, även publiken får sig en dos.

– Så det är med stor tacksamhet till mina föräldrar och er kära publik som jag ber er få ta er igenom kvällen med enormt stor kärlek till låtskatten och mina musikaliska influenser, säger Jill Johnson och tillägger:

– Tack för att just ni är här i kväll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.