Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnsons svåra tid efter splittringen

Vem är Jill Johnson?
Jill Johnson har hittat kärleken i pojkvännen Mattias Elg, efter skilsmässan från Håkan Werner i mars 2017.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Sedan hon träffade den nya kärleken har livet förändrats – vilket hon berättar om i en intervju med Amelia.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Jill Johnson.Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Jill Johnson har hittat kärleken i pojkvännen Mattias Elg, efter skilsmässan från Håkan Werner i mars 2017.

Sedan hon träffade den nya kärleken har livet förändrats – vilket hon berättar om i en intervju med Amelia.

– Det är kanske när man är ledsen som man samlar sina tankar, och då är det extra viktigt att reflektera, komma fram till någonting och utveckla sig själv, säger hon i intervjun.

Det var i juni 2018 som sångerskan Jill Johnson, 46, dök upp på Polarpriset med psykologen Mattias Elg, 43, vid sin sida. Snart stod det klart att de var tokkära i varandra – något som Jill Johnson pratade om i en intervju i ”P4 Extra”. 

– Jag är jättekär. Väldigt, väldigt, väldigt kär. Det är en lyx att mitt i livet få en ny chans tycker jag, det tycker jag är härligt. Att få göra allting om igen på ett annat sätt, sa hon i programmet. 

Berättar om livet med nya kärleken

Sedan hon träffade sin nya kärlek så har livet förändrats, och nu berättar hon om det i en intervju med Amelia. För drygt två år sedan skilde hon sig från Håkan Werner – efter 17 års äktenskap. Och det var en uppslitande process, menar hon.

– Jag blandar inte ihop det så strategiskt eller medvetet, men hela den här ”mitt i livet”-balansen som kommer när man blir lite äldre och tryggare innebär att det ena ger det andra. Det är självklart att det är slitigt med separationer. Det är ingen lycklig del att splittra en familj, det var tungt. Men det är kanske när man är ledsen som man samlar sina tankar, och då är det extra viktigt att reflektera, komma fram till någonting och utveckla sig själv, säger hon i intervjun.

Vill flytta till Ängelholm

Den svenska country-drottningen hyser också en önskan om att flytta från Borås, där hon bodde med exmaken Håkan Werner och deras barn.

– Hemma är i Borås, eftersom jag har mina barn där. Men hemma i hjärtat och något som knackar på väldigt hårt nu är Ängelholm. Jag vill verkligen flytta till Ängelholm. Jag vill tillbaka till rötterna, och jag saknar Ängelholm jättemycket, och jag har mycket kvar där. Föräldrar, syskon och kompisar, berättade Jill Johnson nyligen i podcasten ”Min helg”.

Det händer också mycket på den musikaliska fronten för henne. Nyligen släppte hon singlarna ”It is hard being a man” och ”My remedy”. Under sommaren ska hon ge sig ut på en stor sommarturné. Därutöver så är hon också en del av nästkommande säsong av ”Så mycket bättre”, där hon kommer vara en av alla inbjudna gästartister.

Expressen har sökt Jill Johnson via hennes presskontakt.