Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jill Johnsons revansch – erkänner rädslan

Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

2017 skilde sig Jill Johnson efter 17 år. 

Nu öppnar hon upp om den svåra tiden som följde. 

– Det fanns en tid efter skilsmässan när jag tyckte det var väldigt jobbigt att sova själv, säger hon under en spelning, enligt Aftonbladet.

Den folkkära countryartisten Jill Johnson, 45, har släppt EP:n ”My Remedy” och i sommar ska hon ut på sommarturné. 

Artisten har också precis avslutat en klubbturné där premiären gick av stapeln på Kulturbolaget i Malmö. 

Jill Johnson har tidigare varit öppen under sina spelningar och öppnat upp sig om svåra tider. 

Även under turnépremiären i Malmö öppnade artisten upp sitt hjärta och berättar om hur tiden efter uppbrottet från exmaken var. 

”Jobbigt att sova själv”

– Det fanns en tid efter skilsmässan när jag tyckte det var väldigt jobbigt att sova själv, säger hon då, enligt Aftonbladet. 

Sedan river hon av låten ”Could you stay the night”.

Jill Johnson har däremot gått vidare efter skilsmässan 2017. 

På Polarpriset i juni visade artisten upp sin nya pojkvän Mattias Elg, 43. Paret poserade då tillsammans på röda mattan. I oktober berättade hon för Titti Schultz i radioprogrammet ”P4 Extra” om sina känslor för Elg. 

– Jag är jättekär. Väldigt, väldigt, väldigt kär. Det är en lyx att mitt i livet få en ny chans tycker jag, det tycker jag är härligt. Att få göra allting om igen på ett annat sätt. 

I podcasten ”Min helg” från Svenska Dagbladet berättade stjärnan också nyligen om sitt kringflackande liv, och att det bästa på veckan är att komma hem till barnen på söndagarna, efter att ha varit ute och spelat under helgen.

Jill vill flytta till hemstaden

Men stjärnan hyser också en önskan att flytta från Borås, där hon bodde med exmaken Håkan Werner och deras barn.

– Hemma är i Borås, eftersom jag har mina barn där. Men hemma i hjärtat och något som knackar på väldigt hårt nu är Ängelholm. Jag vill verkligen flytta till Ängelholm. Jag vill tillbaka till rötterna, och jag saknar Ängelholm jättemycket, och jag har mycket kvar där. Föräldrar, syskon och kompisar, säger Jill Johnson.

I nuläget har ”Jills veranda”-profilen bostäder i både Stockholm, Borås och Ängelholm. Drömmarna om att få rota sig i barndomsstaden Ängelholm igen hindras av att Jill Johnson har många andra i sitt liv att förhålla sig till.