Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnsons överraskning till pojkvännen efter tiden isär

Jill Johnson och Mattias Elg träffades 2018 och kärlek uppstod.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Jill Johnson har gett sig in i två nya branscher.
Foto: Sara Dahlen/discovery+ / Sara Dahlen/discovery+
Countrydrottningen Jill Johnson.
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Kärleken spirar mellan countrydrottningen Jill Johnson och psykologen Mattias Elg. 

Paret har delvis ett distansförhållande men nu har deras delade intresse för vin förenat dem på ett helt nytt sätt – nämligen i skolbänken.

– Dessutom kan vi överraska varandra med olika viner eftersom vi inte alltid är tillsammans, säger Jill Johnson i en intervju med Allas.

Det var 2018 som Jill Johnson, 47, och Mattias Elg, 46, föll för varandra och sedan dess har det varit de två. 

Jill Johnson har tidigare berättat om deras liv tillsammans och hur hennes vardag har förändrats. Sedan hon träffade Mattias Elg har hon anammat en livsstil med fler utomhusaktiviteter, bland annat har kärleken fått henne att börja åka längdskidor.

Paret har delvis ett distansförhållande. Jill Johnson pendlar mellan Borås, där hennes barn bor, Ängelholm och Stockholm. Pojkvännen Mattias Elg har sina barn i Östersund men i sitt arbete utgår han från Stockholm, skriver Allas. Det är också Stockholm som är den gemensamma basen för paret.

Men nu har de hittat ett nytt sätt att få mer tid tillsammans. 

Har blivit klasskamrater

Både Jill och Mattias har nämligen blivit klasskamrater. Tillsammans har de börjat en sommelierutbildning på distans.

– Det är på alla sätt ljuvligt att göra detta med Mattias, först och främst för att han är lite bättre än mig på vin. Men så är det ju också trevligt att dricka vin ihop, göra blindprov på varandra och bolla tankar. Dessutom kan vi överraska varandra med olika viner eftersom vi inte alltid är tillsammans, säger Jill Johnson till Allas. 

Vidare berättar artisten för tidningen att hon väljer att utbilda sig då hon har ett gediget intresse och att hon även släpper sina egna viner.

Sommelierutbildningen är inte det enda som är ett nytt karriärdrag för artisten – Jill har även kastat sig in i skådespelarbranschen. I rollen som ”Camilla” spelar hon Linus Wahlgrens flickvän i dramakomediserien ”Udda Veckor” på Discovery+. 

Jill Johnson berättar för Allas att Linus Wahlgren har varit en trygghet för henne under inspelningen.

”Väldigt begåvad”

– Linus är så väldigt begåvad, och har en sådan tajmning och humor. En del i skådespeleri handlar väl om att våga vara fysisk och titta någon i ögonen och mena det man säger, vilket jag kände mig trygg i. Med en proffsig person i andra änden har man någon som fångar upp en när man är sårbar.

Kommer vi få se mer av Jill som skådespelare framöver?

– Enligt regissörerna gjorde jag ett bra jobb, och det får jag ju lita på, men jag vill se vad jag själv tycker också. Blir jag nöjd med resultatet kan jag absolut tänka mig att skådespela igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.