Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jill Johnsons livsändring efter mötet med kärleken

Jill Johnson och pojkvännen Mattias Elg.
Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Jill Johnson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Jill Johnson.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Jill Johnson lever ett hektiskt liv med ständigt nya projekt och många resor och i helgen hade hon premiär för sin nya klubbshow i Malmö. 

Nu berättar artisten hur hon strukturerar upp sitt liv för att ge utrymme för både familj, kärlek och jobb.

– Jag är skild. Det är inget nytt. Det är nästan tre år sedan nu. Men det känns fortfarande nytt. Jag har inte riktigt landat i det, berättar hon i podcasten ”Nemo möter en vän”. 

Sveriges countrydrottning Jill Johnson, 45, är högaktuell med ny musik och sin nya turné ”My remedy tour”. I fredags hade den nya rockiga klubbshowen premiär i Malmö och i podcasten ”Nemo möter en vän” berättar artisten för Nemo Hedén om sitt hektiska liv med mycket resor och ständigt nya projekt. Samtidigt som hon njuter av tillvaron är det höga tempot något hon också ifrågasätter.

– Det är ett enda jagande, och jag tycker att det är svårt att hitta ett tempo där det finns möjlighet att njuta av alltihop som jag får vara med om. Jag tycker att jag har fått uppleva saker som jag har drömt om sedan jag var ung. Varje dag är nya möten med härliga människor och ibland när det går för fort har man nästan glömt morgonen när kvällen kommer, och jag vill inte leva så, berättar hon i podcasten.

Jill Johnson: ”Min nya chans i livet”

Jill Johnson berättar att hon inte haft många perioder i livet då hon inte gör någonting och att hon ibland kan längta efter att bara få sitta ner och läsa en bok, men att hon finner glädje och styrka i alla möten med nya människor.

Dessutom innebär hennes relation med kärleken Mattias Elg, 43, att hon tvingas resa ännu mer privat eftersom de bor på olika platser i landet.

För att få plats med allt berättar hon hur hon har tvingats strukturera sitt liv, om livsändringen efter skilsmässan för snart tre år sedan – och svårigheterna med att hinna med allt.

– Jag är skild. Det är inget nytt. Det är nästan tre år sedan nu. Men det känns fortfarande nytt. Jag har inte riktigt landat i det. Och med det sagt, så ser dagarna ut så att jag varannan vecka verkligen bara försöker vara mamma och inte leva något annat liv än det. Vilket då resulterar i att varannan vecka är jobb och då är det ganska galet tempo, berättar hon.

Skilde sig efter 17 år

Jill Johnson skilde sig 2017 efter sjutton års äktenskap med Håkan Werner. När Polarpriset delades ut förra året visade sig artisten upp sig tillsammans med nya kärleken Mattias Elg för första gången, men hon har valt att låta relationen med kärleken vara privat. Samtidigt säger hon också att hon får väldigt mycket stöd och kärlek från sina fans. 

– Jag känner att folk är så glada för min skull. Jag känner sån otrolig kärlek. Jag känner att jag fått folk med mig i min nya chans i livet. Det är härligt, jag mår väldigt bra. Jag känner mig väldigt harmonisk, berättar hon vidare.

https://www.instagram.com/p/Bu06f7Qll6X/

På Jill Johnsons nya ep ”My Remedy” samarbetar artisten tillsammans med tidigare vinnaren av Melodifestivalen, Robin Stjernberg. 

– ”My Remedy” är en samling låtar skrivna i mitt verkliga nu, med starkare närvaro än jag upplevt förut. Jag har knäckt min egen låtskrivarkod genom att se mig omkring, känna, reflektera och skriva där jag står, har Jill Johnsson tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Expressen har varit i kontakt med Jill Johnson som avböjer att kommentera ytterligare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.