Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jill Johnsons livs- ändring – för hälsan

Jill Johnson visar upp sanningen
Jill Johnson gillar att ha många järn i elden – men ibland går det till överdrift. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Countrydrottningen menar dock att hon lärt sig att hitta en bättre balans i vardagen, som gör att hon mår bättre. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Jill Johnson gillar att ha många järn i elden – men ibland går det till överdrift.

Countrydrottningen menar dock att hon lärt sig att hitta en bättre balans i vardagen, som gör att hon mår bättre.

– Jag har äntligen hittat tryggheten i att ifrågasätta mitt tempo, säger hon i sitt sommarprat.

Jill Johnson, 46, lever ett hektiskt liv – med massvis av nya projekt, och många resor.

Nu berättar artisten hur hon strukturerar upp sitt liv för att ge utrymme för både familj, kärlek och jobb.

Det finns en egenskap som har följt med henne under hela livet – och i sitt sommarprat berättar hon om svårigheterna med att tacka nej till olika saker. 

– Framåtlut, ja det är så jag kallar min rastlöshet, mitt driv och mitt kreativa flöde. Jag och mina vänner brukar skoja om att jag har fler timmar på mitt dygn än de flesta – och att jag med mitt framåtlut på något sätt häver tidsbegreppen med att göra saker fort, säger hon i ”Sommar i P1”.

Upplever sig själv som en ”superwoman”

Countrystjärnan menar också att hon ibland känner sig som en ”superwoman” – just för att hon försöker hinna med så mycket som möjligt, på begränsad tid.

– Jag känner mig stolt, kompetent, effektiv och stark. Men så när kraften stundtals tar slut – så ligger jag där med hjärndimma och tänker: ”Fan, nu insjuknade jag i den där styrkan igen”. Och i insiktens stund känns framfarten tydligt onormal, allt jag tagit mig för blir då helt omöjligt att ta in.

”Var finns det plats för andrum?”

Det har också varit en hektisk vår för Jill. Först så släppte hon en ny kokbok – därefter så åkte hon i väg på en klubbturné, och avslutningsvis så medverkade hon i inspelningarna av ”Så mycket bättre”.

– Ni hör ju, en superwoman. Eller hör ni? Det låter ju inte klokt. Var finns det plats för andrum och reflektion? Det finns ju inte alltid det. Jag har ändå äntligen hittat tryggheten i att ifrågasätta tempot, säger hon i sitt sommarprat.

Expressen har sökt Jill Johnson, som avböjer att kommentera ytterligare.