Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnsons kärlekslycka – efter svåra uppbrottet

Vem är Jill Johnson?
Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Jill Johnson skilde sig från Håkan Werner i mars 2017, och det var en kämpig process för countrystjärnan.

Men sedan hon träffade sin nya pojkvän, Mattias Elg, så har livet förändrats – och nu berättar hon om vilka lärdomar hon dragit av att hitta kärleken igen.

Samtidigt så berättar countrystjärnan om att hon fått en djupare förståelse för sina egna drivkrafter sedan hon började gå hos en terapeut.

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen, säger countrystjärnan i sitt ”Sommar i P1”.

Det var i juni 2018 som sångerskan Jill Johnson, 46, dök upp på Polarpriset med psykologen Mattias Elg, 43, vid sin sida. Sedan hon träffade sin nya kärlek så har livet förändrats – och nu berättar hon om vilka lärdomar hon dragit av att hitta kärleken igen.

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen. Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv, berättar Jill Johnson i sitt sommarprat.

Sorgen efter skilsmässan

För drygt två år sedan skilde hon sig från Håkan Werner – efter 17 års äktenskap. Och det var en uppslitande process, menar hon.

– Det tog mig många år att greppa modet att kliva av det fartyg som jag seglat med i hela mitt vuxna liv. Sorgen som följde kom med en bedövande uppgivenhet i det ögonblick som jag insåg att jag behövde skilja mig. Jag trodde, på riktigt, att jag aldrig mer skulle bli glad igen. Men det har sjunkit in nu, säger Jill Johnson i sommarpratet.

Countrystjärnan pratar även om hur hon träffade Håkan Werner när hon befann sig på turné med Jan Johansen. När sommaren var över så hade de blivit upp över öronen förälskade i varandra, och hon flyttade upp till Borås med honom. Jill menar att hon då kände sig sedd och trygg – till skillnad från under tidigare relationer, som varit mer destruktiva.

Förstår sina egna drivkrafter

Jill Johnson berättar även om att hon fått en djupare förståelse för sina egna drivkrafter sedan hon började gå hos en terapeut. 

– För ungefär tolv år sedan så kände jag att det var dags att testa det där med psykoterapi. För mig har det inneburit en fantastisk utbildning i vuxenlivet. Jag har lärt mig så mycket om mig själv – och mina förhållningssätt. Så här i efterhand önskar jag att jag fått de verktygen redan i ung ålder. Jag går fortfarande i terapi, och jag tycker att det är en lyx. Jag rekommenderar det varmt, säger hon i ”Sommar i P1”.

Expressen har sökt Jill Johnson, som avböjer att kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.