Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnsons dubbla framgång – miljonvinsten efter kärlekslyckan

Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Det går bra nu för Jill Johnson, 46.

Den folkkära artisten kör en lyxig Cadillac, har flera boenden både i Sverige och utomlands är ”väldigt, väldigt, väldigt kär” i nye pojkvännen Mattias Elg.

Hennes företag hade dessutom en nettoomsättning på 5,4 miljoner kronor under 2018.

Jill Johnson har ett succéår bakom sig. I det färska bokslutet för hennes huvudsakliga bolag Jill Johnson Produktion AB redovisas en nettoomsättning på 5,4 miljoner kronor – en ökning med mer än en miljon jämfört med 2017.

Vinsten 2018 blev 1,2 miljoner kronor, vilket kan jämföras med året före då det bara blev 14 000 kronor. Jill Johnson unnade sig också en extra utdelning på 765 000 kronor.

I Jill Johnson Produktion AB finns ett eget kapital på fyra miljoner kronor.

Johnson driver dessutom Mareng Produktion AB vars bokslut för 2018 ännu inte blivit offentligt. De senaste åren har dock det bolaget omsatt mellan 400 000 och 500 000 kronor och gjort vinster på mellan 80 000 och 140 000 kronor.

2017 hade Mareng Produktion AB ett eget kapital på runt en halv miljon.

Äger flera fastigheter

Sina pengar använder Jill Johson inte minst till olika boenden – efter skilsmässan köpte hon en fyrarumslägenhet i Borås för 1,7 miljoner kronor. Hon äger också en industrifastighet i Borås samt en småhusfastighet i hemorten Ängelholm, den sistnämnda har ett taxeringsvärde på 3,4 miljoner kronor.

Dessutom har Jill Johnson en övernattningslägenhet i Stockholm och ett boende på Kreta, som hon och exmaken köpte tillsammans och som de nu delar på.

Att hon stannat kvar i Borås beror på att hennes barn bor där.

– Jag har haft min bas där i över 20 år, så jag kan inte bara rycka upp allas rötter. Men jag är lyckligt lottad, jag bor på tre ställen. Jag har en övernattningslägenhet i Stockholm, jag har barnen i Borås, och ledig tid spenderar jag i Ängelholm. Jag har hus i Ängelholm, så jag är trippelboende, berättade Jill Johnson i Svenska Dagbladets ”Min helg-podden” tidigare i år.

Hon äger ingen bil privat men de båda bolagen, som Jill Johnson står som ensam ägare till, har varsitt fordon. Jill Johnson Produktion AB har en Cadillac Escalade från 2017 – en stor och lyxig amerikansk SUV som värderas till åtminstone 700 000 på andrahandsmarknaden.

Mareng Produktion AB har i sin tur en Fiat från 2016.

Jill Johnsons miljoner

Artistens huvudsakliga bolag Jill Johnson Produktion AB gjorde ett starkt 2018. Såväl omsättningen som vinsten steg rejält jämfört med 2017.

Omsättning: 5,5 miljoner kronor

Resultat efter finansnetto: 2,3 miljoner kronor

Resultat: 1,2 miljoner kronor

Eget kapital: 4 miljoner kronor

Sifforna är hämtade ur bokslutet för 2018.

”Det är en lyx”

Jill Johnson har dessutom fler skäl att glädjas än bara de ekonomiska. Efter skilsmässan från Håkan Werner 2017 dök hon i fjol upp på Polarpriset tillsammans med en ny kärlek – psykologen Mattias Elg.

I en intervju i radioprogrammet ”P4 Extra” har hon berättat om sina känslor för pojkvännen:

– Jag är jättekär. Väldigt, väldigt, väldigt kär. Det är en lyx att mitt i livet få en ny chans tycker jag, det tycker jag är härligt. Att få göra allting om igen på ett annat sätt.

I sommar har paret bland annat tillbringat tid på Kreta – något som Jill Johnson flitigt har visat upp på sina sociala medier. Hon är samtidigt ute på en turné i Sverige och den 18 augusti är hon värd för ”Sommar i P1”.

Expressen har sökt Jill Johnson via hennes presskontakt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.