Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnsons ärliga ord om åren med exmaken

Här bryter Miriam Bryant ihop i Jills veranda: ”Ledsen”
Jill Johnson berättar om känslorna för exmaken. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jill Johnson med exmaken Håkan Werner. Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD
Jill Johnson är ännu en gång aktuell med ”Jills veranda”. Foto: SVT
Nu är Foto: SVT
Jill Johnson får Miriam Bryant att börja gråta...Foto: SVT
.... men de har också kul hop. Foto: SVT
Jill Johnson och kärleken Mattias Elg. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
1 / 8

Under inspelningen av ”Så mycket bättre” 2016 bar Jill Johnson på en mörk hemlighet – hon och Håkan Werner hade separerat. 

Nu berättar artisten att hon inte kan släppa relationen med exmaken – trots att hon verkar bubblande kär i Mattias Elg. 

– Jag tror att den källan torkar aldrig ur. Det är ju ändå tjugo års relation, säger stjärnan, som är aktuell med en ny säsong av ”Jills veranda”, till Expressen.  

När den sjunde säsongen av ”Så mycket bättre” spelades in 2016 bar en av deltagarna på en mörk och tung hemlighet.

Jill Johnson, 46 gjorde stor succé med sin känslosamma tolkning ”Open your heart” av Tommy Nilssons ”Öppna din dörr”. Men ingen visste att hon precis hade separerat från maken Håkan Werner, 58, som hon hade levt tillsammans med i 20 år. 

När countrydrottningen återvände till programmet 2019 var hon inte beredd på vilka starka känslor som skulle väckas av att komma tillbaka.

– När jag var med 2016 så var jag nyseparerad, och då visste ingen någonting. Jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas, för jag ville ha min tid med det beslutet och den sorgen och veta att det verkligen var så jag ville ha det. Sen blev det en skilsmässa, och det blev min allra första sorg, som jag upplever som väldigt bottenlös, sa hon i programmet.

Jill Johnson om svåra känslorna

Det var 2017 som Jill Johnson för första gången berättade om de svåra känslorna efter skilsmässan. 

– Han är absolut min stora kärlek och jag älskar honom fortfarande väldigt mycket. Det är en sak om man lämnar för att det är misär, men man kan ju hamna i en situation då man måste lämna fast det finns mycket kärlek, och det tror jag är en annan typ av separation, sa hon då i ”Renées brygga”. 

Men kärlekslyckan vände för Jill Johnson och under Polarpriset 2018 visade hon lyckligt upp den nya kärleken Mattias Elg, 45, som är psykolog. 

Nyligen överraskade han sin flickvän i de snöklädda fjällen – trots att det var hans egen födelsedag. 

”En fjällresehelg i överraskningens tecken! Det är inte jag som fyller år utan mannen min. Ändå är det jag som överaskas. Känner mej bortskämd! Tack älskling♥️! Så mysigt! Du är bäst”, skrev hon rört på Instagram. 

Men trots att Jill Johnson verkar kärare än någonsin finns det fortfarande någonting som gnager – hon kan inte släppa relationen med exmaken Håkan Werner.

”Är ändå tjugo års relation”

Till Expressen berättar artisten att musiken har hjälpt henne genom den svåra skilsmässan och att hon alltid kommer att kunna hitta inspiration i den sorgen – även om hon har gått vidare med Mattias Elg. 

– Jag tror att den källan torkar aldrig ur. Det är ju ändå tjugo års relation, och som jag sa familjen. Jag tror att den brunnen alltid kommer vara full att ösa ur. Fast på ett annat sätt, kanske inte så överväldigande. Jag vet inte. Det här var min första sorg. Jag har ingen aning om hur den kommer att utveckla sig.

– Sen det här med sad songs. Det är så mycket lättare att skriva ur den brunnen. Jag tycker att det är så coolt att när man skriver musiken är det terapi, när man framför den är det terapi, och för den som får musiken är det terapi.

Jill Johnson är tillbaka med ”Jills veranda” och där blir det både personligt och starkt – och hon får bland annat Miriam Bryant, 28, att börja gråta. 

– Jag ser det mer som ett öppenhjärtigt möte oss emellan. Jag blir ju också berörd och lipar mycket. Allt klipps ju inte fram, men i säsong tre grät jag hela tiden, även om det inte var så mycket i bild. Det blir ju en kort och intensiv vänskap.

”Viktigt att prata om det”

Att Jill Johnson är en offentlig person är en av anledningarna till att hon har valt att vara så pass öppen som hon har om skilsmässan. 

– Jag var gift så länge, och har pratat mycket om att jag varit ledsen. Men det sitter ihop så mycket med musiken. Det skulle vara fejk att säga att man är lycklig när man går igenom en stor sorg. Sen tror jag att den sorgen är en speciell sorg. Det är ju inte bara att jag lämnar en man, det handlar om att gå ur en stor familj. Det är ett helt koncept som är den största drömmen jag har haft i livet i alla fall. Därför tycker jag att det har varit viktigt att prata om det, och i musiken känns det naturligt, säger Jill Johnson till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.