Jill Johnson utsatt för bedragare – varnar nu

Jill Johnson skriver att personer utger sig för att vara henne på Instagram och sociala medier.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Jill Johnson skriver att flera personer blivit lurade, i tron om att de pratar med henne.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jill Johnson och Robin Stjernberg uppträdde tidigare i år i ”Allsång på Skansen”.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Jill Johnson skriver att hon polisanmäler allt som når henne.
Foto: Instagram

Jill Johnson är drabbad av bedragare, som låtsas vara artisten på sociala medier.

Nu går stjärnan ut med en varning, efter att ha hört om fejkade Jills som ber om pengar.

”Jag polisanmäler allt som når mej och jag uppmanar alla att göra detsamma för att komma åt bedragarna”, skriver Jill Johnson på Instagram.

Fejkade Instagramkonton är vardagsmat för kändisar – men nu går Jill Johnson ut med en varning.

Den folkkära countryartisten har nu fått höra att det finns personer som låtsas vara henne på sociala medier, och som till och med har bett folk om pengar och möten.

”Varning! Det är tyvärr vanligt att personer utger sej för att vara en offentlig person här på Instagram och på andra forum. Vi anmäler konton hela tiden. Det har kommit till min vetskap att en eller flera personer utgett sej för att vara mej. De har kommunicerat en längre tid och fått personer att tro att de pratar med mej. De har bestämt möten och även haft ekonomiska anspråk. Jag vill understryka att jag aldrig skulle be om pengar eller för den delen bestämma möten med någon”, skriver Jill Johnson i ett gult inlägg på Instagram.

Artisten fortsätter med att understryka att hennes officiella kanaler på sociala medier är verifierade, något fans kan se som ett äkthetstecken.

 Detta är mitt enda konto på Instagram och allt annat är ”fake”! Jag har endast officiella kanaler på Facebook, Instagram och Twitter. Jag polisanmäler allt som når mej och jag uppmanar alla att göra detsamma för att komma åt bedragarna. Var noga med vem ni kommunicerar med och titta efter den blå verifieringsikonen som bekräftar det riktiga kontot”, skriver Jill Johnson.

https://www.instagram.com/p/CDytbKmhnIb/

Maria Molin Ljunggren, manager för Jill Johnson säger i en kommentar:

”Vi som arbetar med Jill har under en tid fått märkliga mail rörande krav på pengar och vi misstänkte ett samband, men eftersom Jill inte är målsägande så måste varje enskild person som detta rör själva göra en polisanmälan. Jill har vi ett flertal tillfällen kontaktat polisen med den information som nått henne. Hon hälsar att hon tycker det är mycket obehagligt att någon/några utger sig för att vara henne och lurar människor i hennes namn”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.