Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jill Johnson klar för "Så mycket bättre"

Det är dags för "Så mycket bättre" igen och i morgongens "Nyhetsmorgon" på TV4 avslöjades den första artisten som är klar för tv-programmet.Foto: Magnus Jönsson
Jill Johnson: Det var längesen jag kände mig så inspirerad

Här är den första artisten som är klar för årets "Så mycket bättre".

Jill Johnson är klar för programmet, avslöjar TV4 i "Nyhetsmorgon".

– Jag är naturligtvis jätteglad över att medverka i denna inspirerande och musikaliska tv-produktion och känner att paletten av artister är mycket tillfredställande, skriver Jill Johnson i ett sms till Expressen.

Det är dags för "Så mycket bättre" igen och i morgongens "Nyhetsmorgon" på TV4 avslöjades den första artisten som är klar för tv-programmet.

Med ledtrådar som en bild på ett par cowboyboots och Ängelholms stadsvapen gavs tittarna chansen att gissa sig fram till vem det kunde vara, innan programledarna Peter Jihde och Soraya Lavasani avslöjade att årets första artist i programmet är Jill Johnson.

– Jag är naturligtvis jätteglad över att medverka i denna inspirerande och musikaliska tv-produktion och känner att paletten av artister är mycket tillfredställande, skriver Jill Johnson i ett sms till Expressen.

I TV4 "Nyhetsmorgon" berättar hon mer om känslorna:

– Det var längesen jag kände mig så inspirerad. Jag är jätteglad, det ska bli väldigt kul, säger Jill Johnson i TV4 och fortsätter:

– Det lyxigaste är att jag ska få bli tolkad, att mina låtar blir filtrerade genom andra hjärtan och genrer. Det ska bli väldigt spännande. Jag är nervös för hur man ska reagera, för jag har ju skrivit låtar till mina döttrar och relationstexter. Tänk om man blir sjukt blödig i tv. Men det får man ju vara beredd på.

Jill Johnson gav också ett smakprov på sin gamla vinnarlåt i Melodifestivalen, "Kärleken är", i "Nyhetsmorgon".

– Jag har mycket mer än Mellolåtar och det finns många album att tolka. Men jag tycker det mest kittlande är att ta till sig och själv göra om andras låtar. Det är mest inspirerande. Det är så himla häftigt.

 

LÄS MER: Miriam Bryants ilska mot Andreas Kleerup

Miriam Bryants succé

I förra årets "Så mycket bättre" deltog artisterna Andreas Kleerup, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren, Miriam Bryant, Ison & Fille, Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt. Bland annat gjorde Miriam Bryant stor succé och toppade Spotify och Svensktoppen med flera av sina tolkningar.

Bland annat har hennes version av Sven-Bertil Taubes låt "Ett sista glas" över 23 miljoner spelningar på Spotify och hennes tolkning av Lisa Nilssons "Allt jag behöver" över 15 miljoner spelningar.

– Jag tycker att hon är alldeles förtjusande. Hon är söt som en docka, svär som en borstbindare, sa Sven-Bertil Taube om Miriam i programmet i höstas.

 

LÄS MER: Miriam Bryants succé i "Så mycket bättre"

Så mycket bättre 2016

"Så mycket bättre" 2016 sänds i TV4 i höst. Programmet spelas in under sommaren i ett hus på Gotland. Varje år deltar sju kända svenska artister som i varje avsnitt tolkar varandras kända låtar i nya versioner.

Klockan 15.00 i dag, måndag, kommer TV4 att avslöja nästa artist som deltar i årets "Så mycket bättre".

 

 

Ett filmklipp publicerat av TV4 (@tv4) Mar 14, 2016 kl. 1:46 PDT

 

 

 

Ett foto publicerat av @nyhetsmorgon Mar 13, 2016 kl. 11:46 PDT

 

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.