Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jihdes tårar med Molly i sändning: ”Har svårt för de här sakerna”

Molly Sandén och Peter Jihde. Foto: TV3
Molly Sandén och Peter Jihde. Foto: TV3
Molly Sandén och Peter Jihde. Foto: TV3
Peter Jihde. Foto: TV3

Under ”Diabetesgalan” på TV3 sjöng Tomas Andersson Wij för de liv sjukdomen har skördat – och rörde programledarna Peter Jihde och Molly Sandén till tårar.

Peter Jihde avslöjar att han hade planer på ännu ett effektfullt nummer: att själv överdosera insulin i direktsändning – men förslaget stoppades av produktionen.

– Jag har respekt för alla som gör den här galan tillsammans. Tycker de att jag inte ska göra det så får jag lyssna, säger han.

Peter Jihde ledde på onsdagskvällen för andra året i rad ”Diabetesgalan” på TV3, den här gången tillsammans med Molly Sandén.

Peter Jihde berättar att han hade planer på en effektfull demonstration i direktsändning – som inte blev av.

– Det skulle vara intressant, eller kanske dumt, att dosera lite för mycket insulin och sen inte äta någonting så att man visar hur det är att bli låg. Bara för att visa, det är lättare att se än att berätta om det. 

– I min mobiltelefon har jag bevis på hur dum man blir och hur man stänger av. Tanken är att visa det, men det är kanske fel arena. 

Peter Jihde hade velat göra det redan förra året, och berättar nu att det är produktionen som sätter stopp för hans förslag. 

– Jag har respekt för alla som gör den här galan tillsammans. Tycker de att jag inte ska göra det så får jag lyssna. 

 

 

Rörde programledarna till tårar

Cristina Stenbeck avslöjade under kvällen att hennes pappa Jan Stenbeck hade diabetes typ 2, något som aldrig tidigare varit känt.

– Han dog i en hjärtinfarkt vid 59 års ålder. Omedveten om sin diabetes, sa hon.

Tomas Andersson Wij berättade för första gången om sin diabetes som han haft sedan 18 års ålder.

– Det här är första gången jag pratar om det offentligt. Jag har haft behov av att hålla det ganska privat, för jag vill inte att en människa ska se mig som en sjukdom, sa han.

Artisten uppträdde med ett nummer tillägnat de liv som sjukdomen har skördat. Ögonblicket blev mycket känslosamt – inte minst för programledarna själva som inte kunde hålla tårarna borta.

– Jag har svårt för de här sakerna. Tomas Andersson Wij gjorde en mäktig hyllning till alla de som har gått bort i diabetes, sa Peter Jihde.

– Vi behöver väl knappt säga det - din hjälp räddar liv, sa Molly Sandén.

Alla insamlade medel från galan går till Diabetesfonden, som stöttar forskning kring alla typer av diabetes.