Carolina Gynning har utsatts för en spermakupp - av Peter Jihde. - Han sa att han och alla hans kollegor kunde samla sperma och ge till mig, berättade Gynning i gårdagens Vakna med The Voice. Foto: Hållams Anna
Carolina Gynning har utsatts för en spermakupp - av Peter Jihde. - Han sa att han och alla hans kollegor kunde samla sperma och ge till mig, berättade Gynning i gårdagens Vakna med The Voice. Foto: Hållams Anna

Jihdes spermakupp mot Gynning

Publicerad
Uppdaterad
Carolina Gynning har utsatts för en spermakupp - av Peter Jihde. - Han sa att han och alla hans kollegor kunde samla sperma och ge till mig, berättade Gynning i gårdagens Vakna med The Voice.
Expressen skrev tidigare i veckan om hur "Stjärnor på is"-programledaren Carolina Gynning får slät hud med hjälp av sperma-kräm.
Något som kanalkollegan och "Idol"-programledaren uppfattade som roligt. Han har nämligen erbjudit Gynning att bidra till krämen.
- Peter Jihde svischade förbi min loge och sa: jag och alla andra killar på TV4 vill gärna vara med och ge dig sperma, säger Carolina i Vakna med The Voice.

"Det var ett skämt"

När Expressen pratar med Carolina Gynning märks det att hon är trött på att få kommentarer om sin skönhetsmetod.
- Jag vill verkligen inte kommentera det han sa. Jag orkar inte hålla på med den debatten längre, säger hon.
Jihde själv förklarar att det handlade om skoj från hans sida.
- Jag erbjöd henne en kopp med hudkräm. Det var ett skämt, säger han.

"Lätt att skämta med"

Har ni en sådan relation att ni kan skämta så?
- Det brukar vara lätt att skämta med henne. Jag hoppas att hon inte blev ledsen, det verkade inte som det.
Sture Nordh, ordförande i fackföreningen TCO ser det dock som allt annat än ett skämt.
- Det där är naturligtvis en fråga om sexuella trakasserier och jag utgår från att TV4 har en ordning för det där. Hon ska ta upp den frågan med sin chef, det är det sätt som frågan ska hanteras.
- Det är klart att det är en sexuell anspelning och det är inte en fråga som handlar om relationen mellan henne och kollegan. Arbetsplatsen är skyldig att se till att den är fri från sexuella trakasserier, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag