Jihdes otäcka upplevelse under inspelningen

Peter Jihde åkte till ett av USA:s farligaste områden – där droger säljs öppet på gatan.
Programledaren berättar nu om inspelningen av ”På gränsen med Peter Jihde”.
Peter Jihde.
I veckans program står droger i fokus.

Peter Jihde åkte till ett av USA:s farligaste områden – där droger säljs öppet på gatan. 

Programledaren berättar nu om inspelningen av ”På gränsen med Peter Jihde”.

– Det var som att delta i en skräckfilm, fast det var verklighet, säger han.

Peter Jihde granskar samhällsklimatet i USA med nya dokumentärserien ”På gränsen med Peter Jihde”. Tillsammans med ett litet kamerateam begav han sig till USA för att i fem veckor spela in programserien. Och det visade sig bli en extremt känslosam upplevelse då teamet ”översköljdes av jobbiga historier”.

I veckans program står droger i fokus. Programledaren åker då till Kensington i Philadelphia – för att bilda sig en uppfattning om knarkindustrin.

– Jag kände mig så liten inne i Badlands i Philadelphia. Jag hade händerna hårt knutna i fickorna och var hela tiden på min vakt. Obehagligt, säger Peter Jihde.

”Sorgligt att se människor dö”

I New Hampshire får han tillbringa dagen med brandkåren – som under hans besök får rycka ut på fyra larm som var relaterade till överdoser.

 – Det var brutalt och sorgligt att se människor dö framför oss. Som att delta i en skräckfilm, fast det var verklighet, säger Peter Jihde.

Sedan får programledaren även besöka Kalifornien – där cannabis är helt lagligt. Det beskriver han som en stor kontrast. Jihde får då besöka vanliga affärer där man kan köpa marijuana.

– Det är som vilken snygg butik som helst men för mig som svensk ligger det droger framför mig, säger han i programmet.

På gränsen med Peter Jihde” visas på TV3, Viaplay och Viafree.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.