Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jihdes otäcka upplevelse under inspelningen

Peter Jihde åkte till ett av USA:s farligaste områden – där droger säljs öppet på gatan.
Programledaren berättar nu om inspelningen av ”På gränsen med Peter Jihde”.
Peter Jihde.
I veckans program står droger i fokus.

Peter Jihde åkte till ett av USA:s farligaste områden – där droger säljs öppet på gatan. 

Programledaren berättar nu om inspelningen av ”På gränsen med Peter Jihde”.

– Det var som att delta i en skräckfilm, fast det var verklighet, säger han.

Peter Jihde granskar samhällsklimatet i USA med nya dokumentärserien ”På gränsen med Peter Jihde”. Tillsammans med ett litet kamerateam begav han sig till USA för att i fem veckor spela in programserien. Och det visade sig bli en extremt känslosam upplevelse då teamet ”översköljdes av jobbiga historier”.

I veckans program står droger i fokus. Programledaren åker då till Kensington i Philadelphia – för att bilda sig en uppfattning om knarkindustrin.

– Jag kände mig så liten inne i Badlands i Philadelphia. Jag hade händerna hårt knutna i fickorna och var hela tiden på min vakt. Obehagligt, säger Peter Jihde.

”Sorgligt att se människor dö”

I New Hampshire får han tillbringa dagen med brandkåren – som under hans besök får rycka ut på fyra larm som var relaterade till överdoser.

 – Det var brutalt och sorgligt att se människor dö framför oss. Som att delta i en skräckfilm, fast det var verklighet, säger Peter Jihde.

Sedan får programledaren även besöka Kalifornien – där cannabis är helt lagligt. Det beskriver han som en stor kontrast. Jihde får då besöka vanliga affärer där man kan köpa marijuana.

– Det är som vilken snygg butik som helst men för mig som svensk ligger det droger framför mig, säger han i programmet.

På gränsen med Peter Jihde” visas på TV3, Viaplay och Viafree.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.