Peter Jihdes ansikte svullnade upp efter att han klämt en finne. Foto: TV4
Peter Jihdes ansikte svullnade upp efter att han klämt en finne. Foto: TV4

Jihde klämde finne - ansiktet svullnade upp

Publicerad

Peter Jihdes ansikte svullnade upp efter han klämt en finne.

I "Nyhetsmorgon" visade han upp en bild på reaktionen för den gästande överläkaren Mikael Sandström - som berättade att rejäla infektioner i stil med Peter Jihdes bara händer "riktiga klantskallar".

Under tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4 gästade överläkaren Mikael Sandström studion.

Och Peter Jihde passade då på att fråga om en incident där hans ansikte svullnade upp och blev näst intill oigenkännlig. Han visar först upp en bild på sig själv där han ser ut som vanligt.

– Det här är en bild på en person som har en liten, liten finne på näsan, säger Peter innan han visar upp bilden på sitt svullna ansikte.

- Fyra dagar senare efter att han klämt den där finnen så ser ansiktet ut så här. Vad är det som har hänt?

"Pressat ut bakterierna"

Mikael Sandström förklarar att det handlade om en rejäl infektion från en hudbakterie.

– Den personen har alltså haft en väldigt liten lokaliserad infektion som han då, i sin iver efter att bli ännu vackrare, pressat ut bakterierna i huden, säger han.

Men reaktioner i klass med detta hör inte till vanligheterna. Och Mikael Sandström vet precis vilka som drabbas:

– Det är bara riktiga klantskallar, säger han med ett skratt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag