Jessica och Runar Sögaard skiljer sig. Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSENJessica och Runar Sögaard skiljer sig. Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Jessica och Runar Sögaard skiljer sig. Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Runar Sögaard. Foto: /IBL / /IBLRunar Sögaard. Foto: /IBL / /IBL
Runar Sögaard. Foto: /IBL / /IBL

Så skyddar Jessica miljonerna från Runar

Publicerad

Jessica och Runar Sögaard – går skilda vägar. 

Men Jessica – som var god för miljoner – när de sa ja till varandra - har försökt gardera sig ekonomiskt och paret har skrivit äktenskapsförord så att hon får behålla deras lyxvilla i Nacka. 

Jessica Sögaard, 42, vill skiljas från maken Runar Sögaard, 49. Paret har varit gifta i nio år – men på torsdagen lämnade Jessica på egen hand in skilsmässohandlingar till Stockholms tingsrätt. 

Runar och Jessica Sögaard, som tidigare hette Karlsson, förlovade sig i slutet av 2007 och i samma veva flyttade Runar Sögaard in i sin blivande frus lyxvilla i Nacka.

Kändistätt på Runar och Jessicas bröllop

Jessica och Runar gifte sig under uppmärksammade former i S:t Jacobs kyrka i Stockholm i augusti 2008. Robert Wells stod för underhållningen och bland de 200 gästerna på festen på Ulriksdals slott fanns en rad kändisar – däribland Tomas Brolin och Martin ”E-type” Eriksson. 

 

LÄS MER: Jessica Sögaard begär skilsmässa från Runar 

 

Runar Sögaard drogs med ekonomiska problem redan före bröllopet – medan Jessica var god för mångmiljonbelopp. Paret gjorde upp i ett äktenskapsförord om vad som skulle ske med deras pengar, hus och annan egendom vid en eventuell skilsmässa. 

LÄS MER: Runar Sögaard gifter sig med miljonärska 

 

Skrev äktenskapsförord

Både Runar och Jessica var då överens om att alla deras tillgångar skulle ses som enskild egendom. I handlingen – som bägge undertecknat – går det att läsa:

”All egendom av vad slag det vara må som vardera av oss medför i boet och all egendom som någondera av oss förvärvar eller på annat sätt erhåller under äktenskapet, liksom all avkastning av all sådan egendom samt vad som i förekommande fall trätt i dess ställe, skall vara makes enskilda egendom, vari andra maken ej äger giftorätt”

Paret har tidigare varit engagerade i varandras bolag - som på senare år dragits med stora förluster och där ett par gått i konkurs.

 

LÄS MER: Carola återförenad med Runar – för sonens skull 

 

Paret har fortfarande kvar Jessicas villa i Nacka – som har en boyta på 231 kvadratmeter och en tomtyta på 5274 kvadratmeter. Fastigheten har ett taxeringsvärde på 7,4 miljoner kronor. Men sett till husförsäljningar i området ligger marknadsvärdet betydligt högre. Jessica står som ensam ägare till huset. 

Expressen har sökt Jessica Sögaard och Runar Sögaard. 

Relaterade ämnen
Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag