Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Wahlgrens svarta dagar – avslöjar: Har PMDS

"Wahlgrens värld" sänds på Kanal 5 och Dplay.
Jessica Wahlgren lider av PMDS och ibland är dagarna väldigt svarta.
Foto: /IBL / /IBL
Jessica Wahlgren var tidigare gift med Linus Wahlgren.
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXPRESSEN SUVAD MRKONJIC
Magnus Norman är Jessica Wahlgrens nya kärlek.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

I ”Wahlgrens värld” har hon nästan alltid ett leende på läpparna men ibland är Jessica Wahlgrens vardag becksvart. 

Makeup-artisten lider av PMDS, som kan beskrivas som en svårare variant av PMS. 

– Jag kan ha fruktansvärt svarta dagar, och så har det varit sedan tonåren. Det har varit jättehemskt många gånger, oerhört jobbigt, berättar hon för Amelia

Makeup-artisten Jessica Wahlgren, 45, var tidigare gift med Linus Wahlgren, 43, och nyligen berättade hon att det finns någon ny som får hennes hjärta att slå hårt. Hon är nämligen i en relation med det tidigare tennisproffset Magnus Norman, 44. 

”Vi kan bekräfta att vi är tillsammans, men vi vill inte säga mer än så”, bekräftade Jessica Wahlgren i ett sms till Aftonbladet.

Svåra dagarna syns inte i ”Wahlgrens värld”

Men livet är inte alltid en dans på rosor för Jessica Wahlgren som syns med jämna mellanrum i ”Wahlgrens värld” – då hon nästan alltid har ett leende på läpparna. Men hon har också svårare perioder. 

– Jag har ungefär två veckor varje månad som jag mår väldigt dåligt, och det har varit så i många år. Jag har något som heter PMDS, som kan beskrivas som en extra svår variant av PMS. Jag kan ha fruktansvärt svarta dagar, och så har det varit sedan tonåren. Det har varit jättehemskt många gånger, oerhört jobbigt, berättar Wahlgren för Amelia. 

Det tog lång tid för makeup-artisten att förstå att de mörka perioderna hängde ihop med menscykeln. Det var när hon kartlade dagarna när hon mådde dåligt och genom att lyssna på andra i samma situation, som hon förstod vad det var som var fel.

Tar antidepressiva

I dag testar hon antidepressiva för att se om det kommer att hjälpa henne. 

– Jag kanske inte borde säga det i en intervju. Men jo, jag vill göra det. Vi måste prata mer om sådant här, och det är faktiskt ingenting att skämmas över. Jag har bara käkat det i en månad så jag vet inte om det fungerar ännu, jag har tänkt att ge det ett halvår, berättar Wahlgren för Amelia. 

När Expressen når Jessica Wahlgren berättar hon att medicineringen hon har testat fungerar för henne. 

”Antidepressiva har funkat bra för mig men det passar inte för alla. Viktigt att man hamnar hos ”rätt” läkare som tar dina problem på allvar och provar sig fram... finns tyvärr ingen quickfix när det kommer till PMDS”, skriver Wahlgren i ett mejl. 

”Wahlgrens värld” visas på Kanal 5 med start torsdag 3 september och på Dplay.

Det här är PMDS

Symtomen vid PMDS är oftast psykiska och kan vara så svåra att de upplevs som symtomen vid depression och ångest. Skillnaden är att symtomen vid PMDS avtar när du får mensen.

Det är vanligt att PMDS påverkar hela ens tillvaro. Det kan till exempel göra att du hamnar i konflikter eller att du vill vara i fred och undviker att umgås med andra.

Ungefär tre till fem procent av alla som har regelbunden mens har PMDS.


Källa: Vårdguiden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.