Linda Rosing vill hjälpa Jessica Lindgren.
Linda Rosing vill hjälpa Jessica Lindgren.

"Jessica behöver hjälp"

Publicerad
Uppdaterad
Det är fyra år sedan som hon själv var "Big Brother"-husets skandalblondin. Nu vill Linda Rosing varna sin efterträdare Jessica Lindgren, 21, för dokusåpalivets baksidor.
Jessica Lindgren.
- Hennes liv kan vara förstört för alltid. Tro mig, jag vet, säger Linda Rosing, 32. Under sin tid i "Big Brother"-huset våren 2003 hade Linda sex framför kamerorna och visade brösten. I årets "Big Brother" har det varit Kalmar-tjejen Jessica Lindgren som axlat hennes mantel som skandalblondin. Under sina veckor i "Big Brother" hittills har Jessica haft sex offentligt upprepade gånger, trott sig vara gravid och supit sig dyngrak med ett spritförbud som följd. - Jag är orolig för henne. Hon är ung, naiv och vet inte vad som väntar henne efter "Big Brother". Hon förstör mer än hon anar, säger Linda.

Egna erfarenheter

Och hon talar utifrån egna erfarenheter. Linda låter uppgiven när hon berättar om den allt snabbare snurrande karusellen av barturnéer, kokainmissbruk och utvik som hon drogs in i efter att hon kommit ut ur "Big Brother"-huset. - Jag ångrar det där varje dag. Och jag kommer att tvingas leva med det resten av livet, säger hon.

"Jag vet hur det är"

Linda hoppas få chansen att dela med sig av sina upplevelser till Jessica innan det är för sent. - Jag skulle kunna tänka mig att bli hennes mentor. Jag skulle nog kunna hjälpa henne att undvika de värsta fällorna, säger hon. - Det är nog lättare att ta till sig råd från någon som har varit i samma situation själv. Jag vet hur det är att som liten småstadstjej sugas upp i ett liv fyllt av pengar, glamour och droger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag