Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Bäckmans bebislycka – relationen till Marcus Schenkenberg: ”Inte kär”

Marcus Schenkenbergs och Jessica Bäckmans nya liv som föräldrar
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat

Marcus Schenkenberg och Jessica Bäckman fick barn tillsammans för fem månader sedan. Det utan att ha en romantisk relation.

Nu berättar tv-profilen om bebislyckan, och hur det är att bygga en familj med sin vän.

– Jag tror inte på att försöka få fram det bara för att vi har barn ihop, då kommer någon bli sårad, berättar Jessica Bäckman.

I maj fick före detta supermodellen Marcus Schenkenberg, 53, och tv-profilen Jessica Bäckman, 33, sonen Collin tillsammans. Det var inte planerat, och föräldraparet var inte i en romantisk relation.

Marcus och Jessica träffades via sociala medier 2016. Under sommaren hade paret en flört, men förhållandet tog slut. De tog senare upp kontakten och under förra hösten hälsade Jessica på Marcus i Stockholm. 

– Och då blev det en liten hoppsan, har Jessica tidigare berättat för Expressen.

Jessica Bäckman beskriver nu det nya livet med bebis som fartfyllt.

– Han växer så det knakar, och är mer otålig och har mer vilja. Men ändå en väldigt glad och snäll bebis. Så det går bra. Det är full fart om dagarna, med en bebis och tre hundar.

Marcus Schenkenberg och Jessica Bäckman är goda vänner och har kontakt dagligen via videosamtal.

– Jag är inte kär i Marcus och han är inte kär i mig. Vi tycker om varandra jättemycket som vänner men inget kärleksmässigt. Jag tror inte på att försöka få fram det bara för att vi har barn ihop, då kommer någon bli sårad. Jag vill inte tvinga fram känslor, berättar Jessica.

Bor på olika håll

Jessica bor i Norrköping medan Marcus bor i Stockholm. Trots distansen mellan föräldraparet går det nya bebislivet bra, berättar Jessica. Hon säger att de turas om att besöka varandra. 

Men det är främst Jessica som tar hand om Collin, eftersom han bor hos henne i Norrköping.

– Jag har både syskon, mamma, pappa och nära vänner som bor i samma bostadsområde, där jag har hus. Det är gångavstånd, det är jätteskönt att vi har nära till varandra om man behöver hjälp. 

Planerar ni att flytta närmare varandra eller ihop i framtiden?

– Inte som det ser ut nu, nej det finns inga planer för det. Jag är singel och Marcus är singel. Vi är nära vänner. Vi får se, det är fortfarande ganska nytt så vi får se hur rutinerna faller sig. Men det är ju typ en och en halvtimme mellan oss så det är ganska smidigt. Det fungerar bra än så länge. 

Vill ni ha fler barn?

– Jag vet inte riktigt. Det har varit på tal, sedan om det planeras bli mer barn... Det finns det ingen planering för nu. Men senare så kanske både han och jag är öppna för att skaffa fler barn, vare sig om det är ihop eller inte. Jag kanske träffar någon eller så kanske han träffar någon. Det skulle ju vara roligt om Collin fick syskon.

https://www.instagram.com/p/Ci8PdSSIr5E/
Anders Bagges egna ord – har flyttat in i slottet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.