Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Anderssons tårar i ”Stjärnornas stjärna”

Jessica Andersson om barnlängtan: "Skulle bli jätteglada"
Petra Mede.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Jessica Andersson i countrystil.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Elisa Lindström sjunger country.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Jon Hnerik Fjällgren sjöng country.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
David Lindgren i countrystil.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Jessica Andersson var nära till tårarna när hon sjöng visor.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Jon Henrik Fjällgren sjöng ”En fattig bonddräng”.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
Gästcoacherna Alexzandra Wickman och Anders Lundin med programledaren Petra Mede.
Foto: PILLAN THELAUS / TV4
1 / 9

Jessica Andersson åkte ur lördagskvällens ”Stjärnornas stjärna” – men hennes känslosamma hyllning till sina döda föräldrar lämnade få oberörda.

När hon framförde Marie Fredrikssons ”Tro” hade hon själv svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Man ser på mig att när jag håller mikrofonen med båda händerna, då vet man att det är nära, säger hon kort efter programmet.

I lördagens program var det dags för stjärnorna att tolka country och visa och uppträdandena tog tittarna från Nashvilles barer till svensk landsbygd.

För Jessica Andersson var kvällens framträdande speciellt. I programmet berättade hon om sin trasiga uppväxt och att hon bodde i ett familjehem.

Jessica Andersson berättar om uppväxten

Först som vuxen fick hon bra kontakt med sina föräldrar, som nu inte längre är i livet. I kategorin ”visa” hade hon valt Marie Fredrikssons ”Tro” – som en hyllning till dem.

– Jag höll ihop bättre nu än på genrepet, då brast det rätt rejält. Man ser på mig att när jag håller mikrofonen med båda händerna, då vet man att det är nära, säger Jessica Andersson efter programmet.

– Men jag lyckades ändå ta mig igenom och göra den som jag ville, till mamma och pappa, fortsätter hon.

Jessica Andersson får lämna ”Stjärnornas stjärna”

Även juryn var berörd efter framträdandet.

– Det är jobbigare för oss, sa Anders Lundin, märkbart tagen.

Kishti Tomita tyckte att låten var det bästa Jessica Andersson gjort och Jan Gradvall samt gästdomaren Alexzandra Wickman gav henne sina guldstjärnor. Men när rösterna var räknade räckte det inte ända fram.

– Det är dubbla känslor. Jag är skitledsen över att behöva åka hem och väldigt glad över att jag fick avsluta tävlingen på det här sättet, säger Jessica Andersson.

Hon är nöjd med sin insats och säger att hon lämnat tävlingen med huvudet högt.

– Jag hade sett fram emot den här veckan och de här kontrasterna som var i mina låtar. Men det är härligt att man kan få göra det och klara det, säger hon.

Nu väntar lite vila och sedan uppladdning för sommarens Diggiloo-turné. Men innan dess kan det också behövas ta in lite eftersatt trädgårdsarbete.

– Jag kommer inte att gräva ned mig över det här på något sätt. Det enda jag ska gräva i är min rabatt, för det kan behövas efter de här veckorna.


Nästa vecka är det dags för semifinalen i ”Stjärnornas stjärna” och de som är kvar och gör upp om titeln är David Lindgren, Elisa Lindström och Jon Henrik Fjällgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.