Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Anderssons kärleks- uppoffring – för karriären

Jessica Andersson gör sig redo för ännu en ”Diggiloo”-vända, efter fjolårets break från musikturnén. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Det innebär dock att hon tvingas välja bort romantiska semestrar med sin kärlek, Johan Malm. Foto: OLLE SPORRONG

Jessica Andersson gör sig redo för ännu en ”Diggiloo”-vända, efter fjolårets break från musikturnén.

Det innebär dock att hon tvingas välja bort romantiska semestrar med sin kärlek, Johan Malm.

– Hur roligt det än är så väljer jag bort en annan del av livet – det sociala med vänner och familj, säger hon.

Under sommaren kommer ”Diggiloo”-turnén tillbaka – för 17:e året i rad. Och efter att ha stått över förra årets turné gör Jessica Andersson comeback, även om det är ett ord hon själv ställer sig frågande till.

– Alla pratar om en comeback, men jag har ju bara varit borta i ett år. Anledningen till att jag inte var med förra sommaren hade inget att göra med att jag inte ville. Det krockade med andra grejer. Jag och Diggiloo tog beslutet gemensamt att stå över ett år. Jag har hela tiden vetat att jag skulle tillbaka, säger Jessica Andersson.

Schlagerdrottningen är numera känd som ”Diggiloos urmoder”, men hon blev ändå förvånad över att det blev så stora skriverier när hon valde att ta en liten paus från turnén.

– Jag kunde aldrig tro att det skulle bli en så stor grej att jag inte var med i Diggiloo förra året. Jag var inne och läste kommentarer, och skrev till slut ett eget inlägg för att försöka förklara. Det är klart det känns smickrande att Digglioo-publiken vill ha tillbaka mig. Jag har varit med sedan starten 2003, det är mitt lilla skötebarn också. Den familjära känslan är fundamentet i Diggiloo, jag är stolt över att vara turnéns ”urmoder”.

Tvingas välja bort semester med familjen

Hennes återkomst innebär dock att hon tvingas välja bort umgänge med familj och vänner.

– Hur roligt det än är så väljer jag bort en annan del av livet – det sociala med vänner och familj. Jag väljer bort semestrar, dagar när alla andra är lediga, säger Jessica Andersson.

Inför sommarens shower berättar hon om hur lycklig hon känner sig, något som även färgar av sig på utsidan.

– Jag känner mig väldigt lycklig med min Johan. Jag är på en bra plats i livet, jag mår jättejättebra. Då utstrålar man något vackert också, när man mår bra. Så det är väl det. Jag ska försöka må bra hela tiden.

Själv menar artisten att det hemliga knepet till välmåendet kommer inifrån.

– Jag har inte satt en fot på ett gym eller ett springspår, eller någonting sedan jag tävlade i Mello 2015. Jag skäms nästan över att säga det, men jag är jättejättedålig på att träna… Men jag är fortfarande ganska bortskämd med att jag kan behålla min vikt. Jag trivs med min kropp, säger Jessica Andersson.