Jessica Anderssons känslosamma bild med Svante Thuresson

”Lycklig över äran att få ha sjungit och dansat med med”, skriver Jessica Andersson.
Foto: OLLE SPORRONG

Svante Thuresson har gått bort – och han har lämnat ett tomrum efter sig. 

Nu delar Jessica Andersson med sig av en känslosam bild på honom.

”Lycklig över äran att få ha sjungit och dansat med dig”, skriver hon på Instagram. 

Svante Thuresson har varit ett välkänt ansikte på den svenska musikscenen sedan början av 1960-talet. I mitten av maj gick han bort, 84 år gammal. 

Han slog igenom i vokalgruppen Gals and Pals, har medverkat i Eurovision Song Contest och Melodifestivalen, och har genom karriären haft flertalet låtar med på Svensktoppen.

En av Svante Thuressons närmaste vänner och kolleger var jazzpianisten Claes Crona, 81. 2019 genomförde de sin sista spelning tillsammans.

Sedan ställdes konsert efter konsert in på grund av coronapandemin. 

Vännen: ”Försökte peppa”

För Expressen berättade Claes Crona nyligen om hur isoleringen och avsaknaden av spelningar gjorde vännen Svante Thuresson alltmer nedstämd.

– Det var ju på grund av corona. Det var anledningen helt enkelt. Så det blev sämre och sämre. Jag försökte peppa honom. Jag försökte att många av mina kolleger skulle mejla honom, eller sms:a. Men han svarade inte på mejlen, han svarade inte på samtalen. Det var egentligen bara mig och ett fåtal som han pratade med. 

Foto: Instagram

Nu delar Jessica Andersson, 47, med sig av en känslosam bild på sig själv tillsammans med Svante Thuresson. De står tillsammans på scenen, med pannorna tätt ihop. 

”Hittade en fin bild på mig och Svante Thuresson”, skriver hon på Instagram och fortsätter: 

”Lycklig över äran att få ha sjungit och dansat med dig”.  

Anders Björkman: ”En fin kille i nöjesbranschen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.