Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Anderssons bröllops- uppoffring för kärleken

Jessica Andersson är aktuell i ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jessica Andersson med sambon Johan Malm.
Foto: OLLE SPORRONG

Jessica Andersson glänser just nu i ”Stjärnornas stjärna”.

Men bakom glamouren i tv döljer sig en svår kamp och stor oro under coronakrisen – både för hennes egen karriär och för sambon Johan Malm som är krögare.

– Det har varit tuffa veckor, säger Jessica Andersson.

I förra veckans ”Stjärnornas stjärna” gjorde Jessica Andersson, 46, succé med en tolkning av Schytts ”Aj, aj, aj”. Direkt efter sändningen satte sig hon och Elisa Lindström, 28, i bilen och styrde kosan mot Västkusten.

Efter att ha släppt av tävlingskollegan i Lugnås landade Jessica Andersson hemma i huset i Gottskär utanför Göteborg klockan sex på söndagsmorgonen.

– Det är ändå en bit att köra, säger hon men berättar att det ändå känns värt att få vakna upp hemma efter flera intensiva dagar i Stockholm.

Jessica Andersson och sambon Johan Malm köpte huset tillsammans häromåret och de stormtrivs.

– Jag sitter nu och tittar ut genom fönstret, ut över havet, och det är ju fantastiskt att få bo så här. Speciellt just nu, med allt som händer, så är det otroligt skönt att kunna landa här och kunna gå ner till vattnet och bara andas. Det är verkligen en oas, säger hon.

”Det är skrämmande”

”Allt som händer” är förstås coronapandemin och den samhällskris som den har fört med sig. Jessica Andersson är inte orolig för att själv drabbas men tänker på sina äldre släktingar.

– Jag tänker också på hur det ska gå sedan. Man förstår ju att alla de åtgärder som görs nu kommer att få effekter på hela samhället när det har vänt och allt ska gå tillbaka till hur det var. Det kommer att ha stor inverkan på hur saker och ting kommer att se ut framöver, det tycker jag är skrämmande.

Än så länge har hennes karriär inte drabbats i någon större utsträckning, då hon är fullt upptagen med ”Stjärnornas stjärna” – något hon ser som ett viktigt uppdrag i dessa tider.

– Jag tror att vi har en ganska viktigt uppgift nu, vi som fortfarande kan jobba med underhållning och kan nå ut till dem som sitter hemma. Det känns fint att få vara en del av det, säger hon.

– Efter ”Stjärnornas stjärna” börjar förberedelserna för sommarens Diggiloo, som vi verkligen hoppas blir av. Det ligger ändå så långt fram i tiden men samtidigt vet man ju inte nu. Verkligheten slår emot en ganska tufft varje dag, jag hoppas verkligen att det vänder snart.

Din sambo är ju krögare, hur har det varit för honom?

– Han har ju restauranger och det är tuffare för honom. Det har varit tuffa veckor med att permittera och säga upp folk, det är jättetufft för honom. Och det är ju inte bara det att behöva göra sig av med folk utan den ena restaurangen som Johan har är hans och hans pappas livsverk. Johan har jobbat där sedan han var liten. Nej, det är jättetufft.

Är du orolig för egen del?

– Det är klart att man inte hoppas att det ska bli inställda jobb. Men det finns dem som har det väldigt mycket värre. Vi kommer att klara oss ett tag, vi kommer att hålla oss flytande. En del har ju inte något alls.

Johan Malm och Jessica Andersson.
Foto: OLLE SPORRONG

”Han är inte så sugen på den biten”

För att inte deppa ihop totalt över världsläget ser Jessica Andersson och Johan Malm till att ge sig ut i naturen.

– Det tror jag är bra, att inte bli helt förslappad i de här tiderna. Häromdagen var vi ute och promenerade hela dagen vid havet, jag och Johan och vår hund, en jaktlabrador.

Du ser väldigt stark ut i ”Stjärnornas stjärna”!

– Ja, men jag tycker nog det. Jag har ju också träffat en man som älskar att vara ute i naturen och röra på sig. Vi unnar också att bara vara hemma i soffan men vi är mycket ute och badar och promenerar och cyklar. Han springer mycket också och jag hänger på så gott jag kan. Det är varken min eller Johans grej att gå på gym så vi är ute i friska luften i stället.

Du har tidigare pratat om att du vill gifta dig med Johan. Är det något som är på gång?

– Nej, inga sådana planer faktiskt. Vi trivs väldigt bra tillsammans, vi har det otroligt bra. Det var kanske mest jag som initierade giftermål men han har förklarat för mig att han inte är så sugen på just den biten av relationen och det respekterar jag. Det har aldrig varit hans grej, han vill inte det men han vill leva med mig och det är jag glad och tacksam för.

– Och inga planer på barn heller just nu, om du undrar det. Vi får se vad framtiden innehåller helt enkelt, men just nu är det fokus på annat. Framför allt att klara av den här situationen och allt vad den kommer att innebära för både mig och Johan. 

Sedan så vill Jessica Andersson gärna vinna ”Stjärnornas stjärna”.

– Jag är en tävlingsmänniska så det är klart att jag hemskt gärna vill vara kvar till slutet. Den här veckan är det musikal, det krävs lite mer av en då för du kan inte bara ställa dig och sjunga utan du ska också kunna gå in i en roll. Det ska bli jättespännande, jag är väldigt nöjd med numret som jag har kommit på och hoppas att folk ska tycka om det också, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.