Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Anderssons ärliga ord om krisen: ”Värsta året i mitt liv”

Jessica Andersson och Johan Malm Foto: TOMMY HOLL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Jessica Andersson Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
1 / 7

Glädjebeskedet för Diggiloo-fansen: Jessica Andersson återvänder till den populära sommarturnén nästa år.

Nu berättar artisten om det senaste kaotiska året och flytten till drömhuset med kärleken Johan Malm – något som hon ser som en nystart.

– Det har varit det bästa året rent karriärmässigt, men också det värsta året i mitt liv, säger Jessica Andersson. 

Sommaren 2019 är Jessica Andersson, 45, tillbaka i Diggiloo-ensemblen efter ett års frånvaro. När artisterna presenterades kom Jessica Andersson ut sist och överraskades av de andra artisterna och arrangörerna med tårta, blomma och sång.

– Helt ljuvligt. Jag har varit rörd ända sedan det blev klart att jag har en plats i nästa års Diggiloo. Anledningen att jag tackade nej förra sommaren var för att jag inte kunde, säger hon. 

Kaotiska tiden: ”Värsta året i mitt liv”

2018 har varit ett händelserikt år för Jessica Andersson. Hon medverkade i Melodifestivalen och fick en hit med låten ”Party Voice”, och har varit fullbokad på jobb sedan dess.

Samtidigt förlorade sångerskan sin mamma i somras, som gick bort efter tre års kamp med sjukdomen ALS.

– Det har varit det bästa året rent karriärmässigt, men också det värsta året i mitt liv. Jag förlorade min mamma i en fruktansvärd sjukdom, och har behövt hantera det men inte riktigt hunnit landa i det än. Det har varit ett kaosår, både på gott och ont, säger Andersson 

 

 

Jessica Anderssons nystart efter svåra tiden

För bara en vecka sedan flyttade Jessica Andersson in drömhuset vid havet vid Gottskär, Onsala (strax utanför Göteborg) – den första gemensamma bostaden tillsammans med kärleken Johan Malm, 34. 

– Vi flyttade in förra helgen och har bara bott där en vecka. Huset är fantastiskt, jag vaknar varje morgon med havsutsikt vid köksfönstret. Jag får nypa mig i armen – är det ens möjligt att man kan få bo så här fint? Vi är väldigt glada. 

Men trots glädjen över den nya bostaden så finns ett stråk av sorg.

– Vi har längtat efter att flytta in. Vi köpte huset långt innan mamma gick bort. Jag berättade för mamma och berättade att vi köpt huset, och hon blev ledsen för att hon inte trodde hon skulle hinna se det. Det gjorde hon inte heller... usch nu blir jag ledsen.

Även sonen Liam, 16, bor i huset och enligt Jessica Andersson börjar nu ett nytt kapitel för familjen.

– Jag känner ändå att det blir en nystart för mig, Johan och Liam att få landa i det här nya huset och skapa nya fina traditioner för oss tre. Nu börjar livet, på ett annat sätt. Samtidigt har jag fortfarande en fruktansvärd sorg. 

Kärlekslivet: ”Otroligt starkt”

Jessica Andersson träffade krögaren Johan Malm för två år sedan, för några veckor sedan var de på sin första gemensamma kärleksemester utomlands.

– Det var fantastiskt att få några dagar bara med honom. Det var paradiset, och så fick jag fylla år där också. Det var romantiskt, men jag och Johan är romantiska med varandra varje dag så det spelar ingen roll var vi är. Det finns en otroligt stark och genuin kärlek mellan oss, varje dag. 

Jessica Andersson har tidigare varit öppen med att paret gärna skulle få ett gemensamt barn. Ännu har det inte blivit så.

– Ju längre tiden går... man blir äldre, dagarna går och inget händer. Vi måste få landa i hur vi ska göra, hur vi ska gå vidare. Men just nu är det inte så.  

 

 

Jobbar mycket: ”Inte alla har samma tur”

Förutom att Jessica Andersson är klar för Diggiloo-turnén så beger hon sig under våren ut med sin egen showturné ”På dejt med Jessica Andersson”.

– Jag har inte riktigt smält in att jag ska jobba så mycket nästa år. När jag tittar i min kalender slår det mig att jag är lyckligt lottad. Jag känner många kolleger som inte har samma tur. Man är ju färskvara i den här branschen, det kommer nya fantastiska artister hela tiden.

Det artisten tycker mest om med Diggiloo är att få vara del av en ensemble – som en skön kontrast till livet som soloartist.

– Det är inte svårt att tacka ja till Diggiloo. Vissa av produktionsmedlemmarna har jag träffat varje sommar sedan 2003, det är familj för mig. Det är ett ganska ensamt jobb, att få jobba i en ensemble en hel sommar är fantastiskt.