Pernilla Wahlgren kan komma att sjunga i nästa års Melodifestival. Foto: Mikael Sjöberg
Pernilla Wahlgren kan komma att sjunga i nästa års Melodifestival.  Foto: Mikael Sjöberg

Jessica Andersson och Pernilla Wahlgren högaktuella för Melodifestivalen

Publicerad
27 av de 32 bidragen har nu presenterats till Melodifestivalen. Jessica Andersson och Pernilla Wahlgren är högaktuella som tävlande.
Men det är också många bidrag där det är oklart vem som ska sjunga låten.
Nu har SVT presenterat bidragen till Melodifestivalen nästa år.
En tidigare vinnare finns bland artisterna. Det är Jessica Andersson, som sjunger på demon till bidraget "I did it for love".
- Jag vill absolut göra den. Det är inte hundraprocentigt klart, det är SVT och låtskrivarna som har sista ordet. Men jag hoppas och tror att jag får göra den, säger Jessica Andersson.

"Vacker och fin ballad"

Jessica Andersson vann som en del i duon Fame 2003. Senast hon deltog i Melodifestivalen var 2007. Men den här gången är det med en annan sorts låt.
- Det är en otroligt vacker och fin ballad som jag blev väldigt kär i första gången jag hörde den, säger Jessica Andersson.
Likaså talar mycket för att Pernilla Wahlgren gör låten "Jag vill om du vågar". Nästa år är det 25 år sedan Pernilla Wahlgren tävlade med "Piccadilly Circus".

"Veteraner som återkommer"

Andreas Johnson har varit med och skrivit "We can work it out", men sägs tveka om medverkan efter att redan ha tävlat tre gånger sedan 2006.
Melodifestivalveteraner som återkommer som låtskrivare är Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Fredrik Kempe, Py Bäckman och Tony Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag