Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Anderssons svåra operation – nära att dö

Jessica Andersson
Foto: NORA LOREK
Jessica Andersson
Foto: ROBIN ARON
Jessica Andersson
Foto: ROBIN ARON

Artisten Jessica Andersson höll på att förblöda i samband med sin förlossning.

Nu berättar hon om den svåra händelsen, i samband med en ny kampanj med Läkarmissionen.

–  Det slutade aldrig att blöda. Min livmoder hade spruckit, säger hon i klippet.

Jessica Andersson, 43, är stolt mamma till sonen Liam, 15.

Men det hade kunnat gå mycket värre än vad det gjorde när hon födde sitt barn för 15 år sedan. I en ny kampanj för bättre mödravård utomlands hos Läkarmissionen, berättar Jessica Andersson om den svåra födseln av sin son.

Det var 2002 hon blev mamma, och som många förstföderskor var hon stolt över sig själv efter den smärtsamma förlossningen.

– Den nionde oktober 2002 födde jag min son Liam. Och efter en förlossning som kändes som en evighet så var jag starkast i världen och så stolt över att ha fött fram min fina, friska pojke, berättar artisten stolt i videon för Läkarmissionen.

Men när hon hade fått ut sin bebis i världen, så började det kritiska tillståndet - Jessica Andersson slutade aldrig blöda. I stället för att få gosa med sin nyfödda son, så fick Andersson skyndas iväg till operation. Medan hon låg nersövd och opererades stod Liams pappa utanför, och trodde att hon skulle dö.


LÄS MER: Jessica Anderssons nya kärlek: "Är jättelycklig just nu" 


Jessica Anderssons svåra operation

–  Det var fem timmar efteråt som det tillstötte komplikationer. Det slutade aldrig att blöda. Min livmoder hade spruckit, och den fick plockas ut ur kroppen, sys ihop, och stoppas tillbaka igen. Jag var inte medveten om det här, men utanför operationssalen stod Liams pappa med Liam, 7 timmar gammal, och trodde att han skulle få åka hem utan mig, säger Jessica Andersson i videoklippet.


Jessica Andersson: "Väldigt tacksam om jag blev gravid"


Nu säger Jessica Andersson att hon är säker på att Liam hade fått växa upp utan mamma om hon inte hade haft turen att bo och föda barn i Sverige, och uppmuntrar folk att skänka pengar till Läkarmissionen.

– Om jag inte hade bott i Sverige så är jag säker på att Liam inte hade haft en mamma idag. Jag är sångerska, men jag är också mamma, säger Jessica Andersson, och uppmuntrar till att skänka pengar så att kvinnor i Kongo och Tanzania får chans att överleva komplicerade förlossningar.

Jessica Andersson har berättat om sin längtan efter ett till barn, sedan hon träffade nya kärleken Johan Malm.

– Nu känner jag skulle bli väldigt tacksam om jag blev gravid, men det är inte självklart att det går när man kommit upp i åren, har hon sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.