Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Anderssons flykt i coronakrisen: ”En oas”

Jessica Anderssons barnlängtan: "Skulle bli jätteglada"
Jessica Andersson framförde ”Knock on wood” när det var dags för discotema i ”Stjärnornas stjärna”.Foto: TV4
Programledaren Petra Mede och de tävlande artisterna under programmet öppningsnummer.
Jessica Andersson berättar hur programmet har blivit ett sätt att glömma coronakrisen för en liten stund.
Jon Henril Fjällgren var en annan som gick vidare.

Jessica Andersson är klar för även nästa veckas ”Stjärnorna stjärna”.

Och mitt i coronakrisen berättar artisten hur skönt det är att varje fredag kunna koppla bort verkligheten för en stund.

– Man tänker på det mycket hela tiden. Så när man kommer hit blir det lite som en frizon faktiskt, en oas man kan landa i. 

Disco var temat i lördagens ”Stjärnornas stjärna”. Medan Nicke Borg tvingades lämna tävlingen är Jessica Andersson en av de fem som är kvar i tävlingen.

Något hon säger sig vara mycket tacksam över.

– Jag körde kanske ett lite säkert kort med ”Knock on wood” som kanske är en uttjatad låt för många, men jag är nöjd med låtvalet och väldigt väldigt glad att jag får vara kvar.

Jessica Andersson berättar också hur programmet har blivit en slags tillflyktsort i allt det jobbiga kring coronapandemin.

– Majoriteten av den här veckan som jag är uppe i Stockholm för att ladda för detta så är man ju ganska isolerad på ett hotellrum. Och då blir det ju automatiskt att så fort man slår på tv:n så är det det, så fort man slår upp tidningarna så är det det. Så man tänker mycket på det hela tiden. Så när man kommer hit så blir det lite som en frizon faktiskt, som en oas man kan landa i. För här pratar vi inte så mycket om det. 

 

Jessica Andersson: ”Helt absurt”

Men så fort sändningen är över gör sig livet utanför påmint igen, menar hon.

– När man lekt klart roliga timmen så slås man av det finns en verklighet där ute som inte är så jävla kul just nu.

– Det känns ju helt absurt egentligen på ett sätt att åka upp hit och leka discodrottning ett par timmar bara när folk dör ute i Sverige, fortsätter Jessica Andersson.

Melodifestifivalprofilen betonar dock att nöjesprogram som ”Stjärnornas stjärna” samtidigt kan ha en extra stor betydelse i svåra tider.

– Jag tror ju att det vi gör här på lördagar är så viktigt just nu. Att kunna nå ut till de som sitter isolerade. Jag hoppas verkligen att vi kan skänka lite glädje i den här hemska vardagen som många befinner sig i nu. 

Beskedet om Diggiloo

För Jessica Anderson är planerna inställda på en turné med populära Diggiloo i sommar. Men coronaviruset för framtiden oviss. Trots oron väljer hon att våga vara positiv. 

– Jag ser ju fram emot en sommar och Diggiloo. Och just nu så jobbar vi ju som att det ska bli en sommarturné, men vi får ju se vad som händer framöver också. Men så långt fram kan man inte tänka riktigt nu heller. Utan jag tror att det blir ett Diggiloo i sommar och då ska jag vara med.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.