Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Almenäs tvingad till läkarhjälp: "Hade turen"

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Jessica Almenäs gick in i väggen 2015, och drabbades av utmattningssyndrom.

Nu berättar programledaren att hon tvingades få läkarhjälp för att kunna bli frisk.

"Jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare" skriver hon i ett blogginlägg.

Jessica Almenäs berättade öppet om när hon brände ut sig 2015, och tvingades sjukskrivas, i ett inlägg på sin blogg. Den ärliga texten har visat sig vara något som väldigt många känner igen sig i, och Almenäs har fått en överväldigande respons, skriver hon på Instagram.

Nu vill hon stötta de som är i samma utmattningssitution som hon själv har varit i, och skriver i sin blogg om hur hon tog sig ut utbränningen.

"Det är så många som har hört av sig och berättat hur mycket de känner igen sig. Det känns både sorgligt och trösterikt att se hur många vi är som har drabbats av denna folksjukdom" skriver Jessica Almenäs.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs hyllar personalen efter födseln

 

Jessica Almenäs: Jag fick hjälp av läkare

 

LÄS MER: Bebislyckan: Jessica Almenäs har fått barn

 

Hon berättar att hon tidigare har bemötts med misstro, och att flera inte trodde på henne när hon sjukskrevs.

"För att ge ett exempel på hur man kan bli bemött, så var det en person i mitt yrkesliv som påstod att jag inte alls var sjuk utan förmodligen var lat och ville leva livet och jobba mindre. Att få det kastat i ansiktet när man alltid har varit en extremt hårt arbetande och lojal person kändes som ett hån och gjorde mig oerhört ledsen" skriver Jessica Almenäs i blogginlägget.

Men med rätt hjälp kunde Almenäs börja tillfriskna, och programledaren lyfter fram hur viktig läkarvården var för henne under sjukdomstiden.

"Många av er har undrat vad jag gjorde för att komma tillbaka och bli frisk(are) och jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare samt stressbehandling hos KBT-psykolog" skriver Jessica Almenäs i blogginlägget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!