Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG

Jessica Almenäs tvingad till läkarhjälp: "Hade turen"

Publicerad

Jessica Almenäs gick in i väggen 2015, och drabbades av utmattningssyndrom.

Nu berättar programledaren att hon tvingades få läkarhjälp för att kunna bli frisk.

"Jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare" skriver hon i ett blogginlägg.

Jessica Almenäs berättade öppet om när hon brände ut sig 2015, och tvingades sjukskrivas, i ett inlägg på sin blogg. Den ärliga texten har visat sig vara något som väldigt många känner igen sig i, och Almenäs har fått en överväldigande respons, skriver hon på Instagram.

Nu vill hon stötta de som är i samma utmattningssitution som hon själv har varit i, och skriver i sin blogg om hur hon tog sig ut utbränningen.

"Det är så många som har hört av sig och berättat hur mycket de känner igen sig. Det känns både sorgligt och trösterikt att se hur många vi är som har drabbats av denna folksjukdom" skriver Jessica Almenäs.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs hyllar personalen efter födseln

 

Jessica Almenäs: Jag fick hjälp av läkare

 

LÄS MER: Bebislyckan: Jessica Almenäs har fått barn

 

Hon berättar att hon tidigare har bemötts med misstro, och att flera inte trodde på henne när hon sjukskrevs.

"För att ge ett exempel på hur man kan bli bemött, så var det en person i mitt yrkesliv som påstod att jag inte alls var sjuk utan förmodligen var lat och ville leva livet och jobba mindre. Att få det kastat i ansiktet när man alltid har varit en extremt hårt arbetande och lojal person kändes som ett hån och gjorde mig oerhört ledsen" skriver Jessica Almenäs i blogginlägget.

Men med rätt hjälp kunde Almenäs börja tillfriskna, och programledaren lyfter fram hur viktig läkarvården var för henne under sjukdomstiden.

"Många av er har undrat vad jag gjorde för att komma tillbaka och bli frisk(are) och jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare samt stressbehandling hos KBT-psykolog" skriver Jessica Almenäs i blogginlägget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag