Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Almenäs nya toppjobb – efter OS

Carina Berg kommer i maj att börja spela in "Vem kan slå Anja och Foppa" tillsammans med Jessica Almenäs.Foto: Magnus Ragnvid / Kanal 5
Jessica Almenäs lämnade efter 15 år TV4 för att sända OS och göra stora underhållningsprogram på Kanal 5. Efter "Superstars" och OS i Sydkorea är det nu dags för "Vem kan slå Anja och Foppa".Foto: Magnus Ragnvid / Kanal 5
Anja Pärson och Peter "Foppa" Forsberg utmanas i "Vem kan slå Anja och Foppa" av kända sportprofiler. Foto: Kanal 5

Efter "Superstars" och OS-sändningarna - nu får Jessica Almenäs ett nytt toppjobb på Kanal 5.

Tillsammans med Carina Berg programleder hon kanalens nya, stora underhållningssatsning.

– Det är extra kul att man väljer att ha två kvinnor som programledare, säger Jessica Almenäs, 42.

Jessica Almenäs berättade nyligen i "Fördomspodden" att "påsen med pengar var stor" när hon hösten 2016 gick över till Kanal 5. I podden förklarade Jessica att det kändes skönt att kunna "casha in" på att hon hade 15 års erfarenhet som programledare på TV4 och att möjligheten att sända fyra kommande OS lockade. Men hon medgav också att hon kunde sakna att ha två miljoner tittare, som hon hade då hon tillsammans med David Hellenius ledde "Let´s Dance" i TV4.

På Kanal 5 har Jessica Almenäs varit programledare för "Superstars" och sänt från OS i Sydkorea. Under torsdagen meddelade programledningen att ännu ett toppuppdrag väntar programledaren:

Jessica Almenäs och Carina Berg ska i maj spela in "Vem kan slå Anja och Foppa", ett program där kända sportprofiler försöker slå Anja Pärson och Peter "Foppa" Forsberg i såväl fysiska som kluriga grenar.

– Det ska bli så himla kul att få göra detta ihop med Carina, som jag aldrig har jobbat med tidigare. Anja och jag kom varandra nära när vi gjorde OS-sändningarna ihop och då träffade jag "Foppa" också. De är bägge sådana vinnarskallar att jag betvivlar att någon kan slå dem i någon endaste gren, säger Jessica Almenäs när Expressen träffar henne över en smoothie på Park konditori i Bromma.

Jessica Almenäs har tidigare lett stora TV4-produktioner som "Let´s Dance" och "Nyhetsmorgon".Foto: JACKELINE PEREZ

"Det blir nog lite Let's Dance-feeling"

 

Förlagan till programmet är "Vem kan slå Filip och Fredrik", ett av Kanal 5:s mest framgångsrika program genom alla tider med fem säsonger. 

– På Kanal 5 kommer vi kanske inte riktigt upp till samma tittarsiffror som i fyran, men det här är en extra maffig produktion med inspelning med publik på plats, så det blir nog lite "Let´s Dance"-feeling, menar Jessica.

Den här gången blir det - till skillnad från då Filip Hammar och Fredrik Wikingson ledde förlagan - en kvinnlig programledarduo?

– Precis. Det är så roligt att kanalen vågar tänka så. Carina och Christine Melzer har ju också lett stora satsningar tillsammans och nu blir det Carina och jag som leder det här, säger Jessica.

Hur pass väl känner du Carina Berg?

– Vi har bara träffats några gånger, men gillar varann och det klickade direkt. Det ska bli inspirerande att få jobba med henne.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs om kanalbytet och pojkvännen 

 

Du pratade ju om att du skulle vara långledig efter OS-sändningarna i Sydkorea, men du spelar varje vecka in "Träningspodden" och nu ska du redan om någon vecka dra i gång med "Vem kan slå Anja och Foppa"?

– Jag visste faktiskt inte att jag skulle göra just det här programmet just nu, men när jag fick frågan kändes det helt rätt.

Jessica Almenäs och sambon Patrik Fahlgren, handbollsproffs, minglar på galapremiären av filmen "Tårtgeneralen", mars 2018.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Sambon och Jessica hjälps åt med logistiken

 

När du spelade in "Superstars" på Kreta i höstas fick din 2,5 månadersbebis Sam följa med dit. Hur löser din sambo, handbollsproffset Patrik Fahlgren, och du logistiken den här gången kring Sam, nio månader, som ännu inte börjat förskolan? 

– Vi turas om att ta hand om Sam, men har barnflicka några timmar här och där när det behövs. "Vem kan så Anja och Foppa" spelas ju in i Stockholm så då kommer jag hem om kvällarna. Det gör logistiken kring de stora barnen mycket lättare än när jag är på Kreta eller i Sydkorea.

Programmet har premiär på Kanal 5 i höst.

 

LÄS MER: Jessica Almenäs slår tillbaka mot hatet inför OS 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.