Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jessica Almenäs hårda krav – på pojkvännen

Jessica Almenäs kan inte vara trygg nog. Foto: CLAUS MEYER
Då tvingas också pojkvännen Patrik Fahlgren ställa upp.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Jessica Almenäs kan inte vara trygg nog. 

Därför vidtar hon alla säkerhetsåtgärder hon kan i sitt hem för att kunna sova gott. 

Då tvingas också pojkvännen Patrik Fahlgren ställa upp.

– Jag har ju ett slags katastroftänk i princip dygnet runt, säger hon till Nyheter24.

Jessica Almenäs har sedan mässlingutbrottet i Göteborg briserade uttryckt starka känslor inför föräldrar som väljer att inte vaccinera sina barn.

– Att de sätter andras barn och andra ovaccinerade i fara är förfärligt, har hon tidigare sagt till  Aftonbladet.

Trygghetstänket är inte heller isolerat till barn och sjukdomar för Jessica Almenäs. Nu berättar Kanal 5-profilen om hur hon alltid förbereder sig för att det värsta ska inträffa.

Kravet på pojkvännen – för att vara trygg

Inställningen innebär uppoffringar i Almenäs hem och liv. Hon berättar hur hon hela tiden behöver ha uppsikt över sitt hem – även när hon inte är där. Detta har inneburit att pojkvännen Patrik Fahlgren tvingats hitta de konstigaste kamerorna för att hon ska kunna övervaka hemmet via sin telefon.

 

LÄS MER: Almenäs stora ilska: ”Är idioter"

 

– Jag har ju ett slags katastroftänk i princip dygnet runt. Min största fobi är att det ska bli inbrott hemma hos mig när jag ligger och sover, säger hon till Nyheter24.

– Jag har en dosa bredvid sängen där jag kan trycka på SOS om det skulle behövas. Men det är ju ologiskt eftersom det med största sannolikhet inte kommer att hända. Men det känns ändå bra att ha vidtagit alla åtgärder, säger hon.

Jessica Almenäs är en prepper

Hon kallar sig själv en "prepper". Prepping kommer från engelska ”prepare”, att vara förberedd. Allt fler svenskar engagerar sig i prepping med tanke på att kunna överleva ett antal dygn om hela samhället skulle slås i bitar.

I Jessica Almenäs liv innebär det även att vara redo för alla möjliga typer av situationer. 

– En fobi är också att det ska börja brinna hemma. Jag har köpt hem brandstegar till alla rum, brandsläckare, brandfiltar och brandvarnare. Jag är lite nojig för det mesta kan man säga, säger hon till Nyheter24.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.