Nu ger sig Jessica Almenäs in i striden – och ställer sig bakom Paolo Roberto. Foto: Olle SporrongNu ger sig Jessica Almenäs in i striden – och ställer sig bakom Paolo Roberto. Foto: Olle Sporrong
Nu ger sig Jessica Almenäs in i striden – och ställer sig bakom Paolo Roberto. Foto: Olle Sporrong
Debatten kring Paolo Robertos uppmärksammade bröstskämt fortsätter. Foto: Christian ÖrnbergDebatten kring Paolo Robertos uppmärksammade bröstskämt fortsätter. Foto: Christian Örnberg
Debatten kring Paolo Robertos uppmärksammade bröstskämt fortsätter.  Foto: Christian Örnberg

Jessica Almenäs försvar av Paolo Roberto

Publicerad

Debatten kring Paolo Robertos uppmärksammade bröstskämt fortsätter.

Nu ger sig Jessica Almenäs in i striden – och hon ställer sig bakom Paolo Roberto.

"Att detta är ett ämne i debattprogram, gör att en Fi-politiker får sparken är bland det sjukaste i år", skriver hon på sin blogg.

Det var i förra veckan som komikerduon Filip och Fredrik valde att uppmärksamma ett skämt på Paolo Robertos Instagram i sitt tv-program "Breaking News". Skämtet bestod av en bild med orden: "Bröst bevisar att män kan tänka på två saker samtidigt."

Det hela ledde till en våldsam debatt.

 

LÄS MER: Paolo Roberto efter kritiserade skämtet

 

I programmet anklagade Gudrun Schyman Paolo Roberto för sexism och Paolo Roberto försvarade sig.

– Det är fult av Filip och Fredrik att publicera ett sju dagar gammalt skämt. Det skämtet hade jag så klart inte lagt upp på internationella kvinnodagen, säger han.

Efter den hårda kritiken har Paolo Roberto fått stöd av bland annat artisten Marko Lehtosalo och Alexander Bard, som gav mothugg till Gudrun Schyman på Twitter.

"Jag äcklas av Gudrun Schyman, denna ärkefeminist som inte ens kan ta ett skämt", skriver han på Twitter och lägger till:

"Jag älskar min polare Paolo Roberto."

 

LÄS MER: Paolo Robertos ilska mot Filip och Fredrik

 

Även Jessica Almenäs stöttar nu Paolo Roberto på sin blogg där hon skriver om senaste veckans debatt som även ledde till att även Abdirahman Mohammed Ahmed, 17, ficksparken från Fi:s ungdomsförbund efter att ha försvarat skämtet i en debattartikel.

 

"Har känt efter ordentligt, men kan inte överhuvudtaget känna mig kränkt eller förnedrad eller annat som har lyfts fram. Att detta är ett ämne i debattprogram, gör att en Fi-politiker får sparken osv är bland det sjukaste i år.", skriver Jessica Almenäs på bloggen och fortsätter:

"Det finns sååå många feministiska frågor man kan och bör engagera sig i, det här är inte en av dem. Sverige har blivit det ängsligaste av land, man får inte skämta om nånting."

 

 

 

 

LÄS MER: Försvarade Paolo efter skämtet – sparkades

 

Paolo Roberto själv vill lägga det hela bakom sig och beskriver situationen som Kafkaliknande på grund av att det tagit "orimlig proportioner".

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag