Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jessica Almenäs erkännande – efter Anja Pärsons skada i tv

Jessica Almenäs: "Utvilad för första gången på många år"
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Anja Pärson skadade sig allvarligt under inspelningen av ”Vem kan slå Anja och Foppa?”, och tvingades köras till sjukhus.

Nu berättar programledaren Jessica Almenäs om dramat – och avslöjar hur skidlegendaren valt att dölja skadan för tittarna.

– Hon hoppade på kryckor varenda sekund som hon inte var i bild. Så det var ganska allvarligt, säger Jessica Almenäs.

Det var i maj som Anja Pärson var med om en allvarlig olycka på inspelningarna av ”Vem kan slå Anja och Foppa?”, och tvingades åka i ilfart till akuten för att få vård.

Nu berättar programledaren Jessica Almenäs om den dramatiska händelsen, som gjorde att Anja Pärson var nära att behöva ställa in resten av inspelningarna.

– Man blir ganska orolig när Anja, som är den tuffaste man känner, ligger kvar på marken och inte rör sig efter en incident, säger Jessica Almenäs.

– Jag blev ju jätterädd så klart. För man tänkte ju ”hon ställer sig väl upp snart”, hon är ju inte den som gnäller. Men så låg hon kvar, och då kände vi ju alla att nu är det något läskigt på gång här.

Tvingades planera om

Vad som faktiskt hände är både Kanal 5 och Jessica Almenäs hemlighetsfulla kring, men programledaren berättar att de var tvungna att planera om delar av programinspelningarna för att få det att gå ihop.

– Hon hade jättejätteont. Det ruckade litegrann på våra inspelningar, och gjorde att vi fick ändra om i lite tävlingar och så, för hon kunde nästan inte gå, säger Almenäs.

Fick dölja skadan

Efter Anja Pärsons beslut att fortsätta med inspelningarna trots den allvarliga skadan, valde idrottsstjärnan att dölja hur ont hon hade framför kamerorna. Medan hon tvingades gå med kryckor bakom kamerorna, så gick hon utan när det spelades in.

– Tv-tittarna kommer inte se det här, men hon hoppade på kryckor varenda sekund som hon inte var i bild. Så det var ganska allvarligt. Men jag tror inte det kommer märkas så mycket, hon är ju ett proffs, berättar Jessica Almenäs.

Har fortfarande ont

På Instagram skriver Anka Pärson att hon fortfarande har ont i foten – men låter inte det stoppa henne.

”Nu är det dags Magdalena Forsberg! Foten är fortf skit så jag tänker varför inte rullskidor”, skriver Anja Pärson.

https://www.instagram.com/p/B1NhQywC6vM/