Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper Larsson ny chef på Kulturhuset Stadsteatern

Jesper Larsson blir ny chef på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jesper Larsson.Foto: TOMAS LEPRINCE

Jesper Larsson blir ny chef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

– Att få leda verksamheten i Kulturhuset Stadsteatern är ett drömjobb för mig och jag är otroligt glad för förtroendet, säger han i ett pressmeddelande

Larsson är i dag vd på Malmö Live Konserthus och har tidigare en bakgrund som vd och teaterchef för Malmö Stadsteater. Han har även varit operaproducent vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Enligt DN presenterades Jesper Larsson vid ett personalmöte på tisdagen.

Kulturhuset Stadsteatern är en av de största offentligt finansierade kulturinstitutionerna i Sverige och får enligt DN koncernbidrag på närmare 360 miljoner kronor per år.

”Erfaren chef som kan driva arbetet”

Jesper Larsson tar över efter tillförordnade vd:n Sture Carlsson, som innan dess ersatte tidigare chefen Benny Fredriksson. 

Sökandet efter en ny vd ska ha pågått sedan slutet av januari i år.   

– Jesper Larssons stora erfarenhet som ledare för kulturinstitutioner, med olika konstnärlig inriktning, borgar för att Kulturhuset Stadsteatern får en erfaren chef som kan driva arbetet inför återflytten till Sergel torg vidare och fortsätta utvecklingen av Kulturhuset Stadsteatern, säger Madeleine Sjöstedt ordförande för Kulturhuset Stadsteatern i pressmeddelandet.

Larsson väntas tillträda på sin nya post den 15 november. 

– Att få leda verksamheten i Kulturhuset Stadsteatern är ett drömjobb för mig och jag är otroligt glad för förtroendet. Samtidigt är jag ödmjuk inför det komplexa uppdraget och gläder mig till att lära känna alla medarbetare och inte minst Stockholmspubliken, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.