Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper Börjessons tårar efter mötet med Victoria

Jesper Börjesson följde med kungafamiljen på bland annat en resa till ett flyktingläger – som gjorde starkt intryck på programledaren.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria under ett tal på en konferens i Libanon i samband med resan tidigare i år.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jesper Börjesson tillsammans med Tilde de Paula Eby i "Nyhetsmorgon”.
Foto: Nyhetsmorgon TV4

Jesper Börjesson möter de svenska kungligheterna i TV4:s årskrönika "Kungahuset 2018".

"Nyhetsmorgon"-profilen har också rest med kungafamiljen – och avslöjar nu tårarna efter mötet med kronprinsessan Victoria.

– Jag var helt knäckt när vi åkte därifrån och jag satte mig faktiskt ner och grät, säger Börjesson i en intervju med Svensk damtidning.

"Nyhetsmorgon"-programledaren Jesper Börjesson har för tredje året på raken gjort en årskrönika med svenska kungahuset. TV4-profilen har både rest med kungligheterna, och träffat dem på Solliden för att prata om det gångna året. I en intervju med Svensk Damtidning berättar han om arbetet.

–  Jag har följt kungafamiljen till och från hela året. Både under deras resor, på Solliden, vid dop och skolstarter. Vår ambition är att skildra deras liv, säger Jesper Börjesson om  "Kungahuset 2018", som sänds på juldagen.


Kronprinsessan Victoria.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Jesper Börjesson om tårarna efter mötet

Under året har Börjesson följt med på ambassadörsresor, och berättar om hur han grät efter en speciell resa tillsammans med kronprinsessan Victoria.

– Jag åkte med kronprinsessan till Jordanien och Libanon och det var en väldigt gripande resa. Kronprinsessan är ju en av 16 ambassadörer för FN och vi besökte både flyktingläger och ett rehab-center för barn. När vi var i flyktinglägret, där palestinska flyktingar har bott i generationer, upplevde vi en enorm fattigdom men det fanns också hopp. Jag var helt knäckt när vi åkte därifrån och jag satte mig faktiskt ner och grät. Kronprinsessan var också märkbart tagen, säger Jesper Börjesson till Svensk Damtidning.

TV4-programledaren passar också på att hylla kronprinsessans energi och det arbete hon gör ute på sina resor.

–  När vi var i Beirut var det 12 timmar långa arbetsdagar och efter det skulle kronprinsessan ofta gå på olika middagar. Hon har en helt otrolig energi, konstaterar han i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.