Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper Bengtssons starka ord efter Marcelo Peñas svek

Jesper Bengtsson i Q&A.
Foto: Foto: Viafree/ Patricia Recourt / Foto: Viafree/ Patricia Recourt
Marcelo Pena vann ”Paradise hotel” 2019.
Foto: Foto Patricia Recourt/Viafree
Vinstpengarna skulle Macelo dela med vännen Jesper Bengtsson, men så blev det inte.
Foto: Foto: Patricia Recourt/Viafree / Foto: Patricia Recourt/Viafree
Jesper Bengtsson: ”En kille jag har gjort allt för”
Foto: Expressen TV

Marcelo Peña kastade kulan i finalen av ”Paradise Hotel” 2019 och vann därmed 500 000 kronor – pengar som han hade lovat att dela med sig av till Jesper Bengtsson.

I podcasten ”Vi avslöjar allt” berättar Jesper Bengtsson att han aldrig har fått några pengar och de forna vännerna har i dag ingen kontakt.

– En av mina absoluta bästa vänner sedan flera år tillbaka sitter och verkligen pissar mig i ansiktet, säger Bengtsson i podcasten.

I ”Paradise Hotel” 2019 vann Marcelo Peña och Erica Lindberg men i kulceremonin valde Pena att kasta kulan på rekordhöga 500 000 kronor. Under säsongen sågs Jesper Bengtsson och Marcelo Peña spela tillsammans.

Enligt Jesper Bengtsson hade vännerna en överenskommelse innan de klev in i ”Paradise Hotel” – de skulle spela med varandra hela vägen och dela på pengarna oavsett vem som tog hem det. 

Men några pengar har Bengtsson aldrig fått se. I podcasten ”Vi avslöjar allt” som drivs av Vanessa Elie och Amelia Silowa berättar han om sveket. 

– Det där är en kille jag har gjort allt för. En av mina absoluta bästa vänner sedan flera år tillbaka sitter och verkligen pissar mig i ansiktet. Därefter har jag ingen kontakt med honom överhuvudtaget. Jag känner så här att det där är avskum för mig, jag vill inte ha någonting med den människan att göra, säger han i podcasten. 

”Att göra en sån sak för pengar”

– Jag brinner av tanken av det och jag vill inte göra det men det är emot alla mina principer att svika sina vänner som är lojala och finns där för dig. Att göra en sån sak för pengar. 

Jesper Bengtsson säger att han inte tänker förlåta Marcelo Peña för det sveket. Han menar att det inte bara har med pengarna att göra utan ifrågasätter hur Peña är som vän när han kan göra något sådant. 

– Folk säger att man blir girig av pengar och det talar mycket om vad du är för typ av människa då, och han är väl snarare en av de giriga då som tänker på cashen och skiter i sina vänner. 

Marcelo Peña om att spela hårt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.