Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jesper Bengtsson i tårar efter hoten mot familjen

Paradise Hotel-profilen hotad av brandman: ”Hade missat att rädda”
Jesper Bengtsson har fått höra allt ifrån att han är en dålig människa till att han inte förtjänar att leva.Foto: TV3
Bengtsson torkar undan tårarna när han pratar med Robert Aschberg.Foto: TV3

”Paradise hotel”-profilen Jesper Bengtsson berättar om hoten han fått – som också blev till verklighet.

Även hans föräldrar har fått hårda och kränkande kommentarer.

– Då brast det. Där va droppen. Varför ska min mamma som är världens finaste och underbaraste människa behöva må dåligt, säger Bengtsson.

Jesper Bengtsson har varit med i flera säsonger av ”Paradise hotel” och syntes också i ”Temptation Island”. Efter sin medverkan i programmen har Bengtsson fått ta emot en hel del hot och hat. Men hoten blir också till handlingar, och även folk i Bengtssons närhet drabbas, berättar Bengtsson i kvällens avsnitt av ”Trolljägarna”.

”Paradise hotel”-profilen har fått höra allt ifrån att han är en dålig människa till att han inte förtjänar att leva. Det finns en person som vid flera tillfällen har kontaktat Bengtsson under två års tid. 

Gjort hot till handling

– Det som jag tycker är mest obehagligt med det här är ju att han har gjort ett hot till handling tidigare, säger han i ”Trolljägarna”.

Bengtsson spelar ishockey och på en match fick han en klubba i ryggen. Han trodde att det var något som hade med matchen att göra, men personen som vid flera tillfällen kontaktat honom hade bett sin bror hugga ner Bengtsson under matchen.

– Då var det obehagligt att ett hot som kom genom sociala medier blev till verklighet, säger Bengtsson i programmet.

Familjen får kränkande kommentarer

Inte bara har personen gått från näthat till faktiska handlingar, personen har också kontaktat Bengtssons familj. Hans mamma och pappa har fått ta emot hårda och kränkande kommentarer – bland annat kritiseras de för sin uppfostran och de får höra att personen önskar livet ur deras son.

– Jag har tagit emot hat och en del hot i många år. När det kommer emot mig bara då stöter man bort det rätt bra. Men droppen var när det började mot mamma och pappa, säger Bengtsson.

Han fortsätter:

– Då brast det. Där va droppen. Varför ska min mamma som är världens finaste och underbaraste människa behöva må dåligt för att jag varit med i ett tv-program.

”Trolljägarna” sänds tisdagar kl 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Programledarnas tips till föräldrar:

Frida Boisen och Robert Aschbergs tips till föräldrar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.