Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jerry Williams sista tid – drog sig undan

Träning och hunden var Jerry Williams stora intressen vid sidan av musiken. Han levde långt ifrån det rocker-liv han gärna framhävde på scen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: ROBBAN ANDERSSON
Jerry Williams visade offentligt upp sig själv tillsammans med rockattribut som läder och motorcyklar. I själva verket levde han Svensson-liv i ett radhus i Täby.
Foto: ROGER TURESSON
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Jerry Williams lyste på scen - men privatlivet höll han hemligt.

Vännerna berättar att han levde som en vanlig Svensson – långt från galor och röda mattan – ägnade mycket tid åt sin hund och träning.

– Det är väl inte så kul att sitta och snacka om sig själv, sade han i en intervju med Sveriges Radio 2016.


I nästan sex decennier har Jerry Williams bjudit det svenska folket på underhållning - och var vid sin död i söndags en av landets mest kända, välmeriterade och respekterade artister.

Men trots sin långa tid i rampljuset är väldigt lite känt om hans privatliv. Han syntes sällan på kändismingel eller bjöd på sig i veckopressen. Istället höll han sig hemma i radhuset i Täby när han inte tränade eller gick ut med hunden.

Just hunden har spelat en central roll i hans liv. I en intervju med Sveriges Radio 2016 berättade han om sin hund Assam, en belgisk belgisk vallhund malinois.

– Vi är mest polare. Han är gammal nu, han är 12 bast. Vi håller mest på och lattjar nu. Fast tidigare så rejsade han med mig och så tävlade vi, vi körde bruks. Det är skitkul, sade han då.

Jerry Williams berättade att hunden tog mycket tid av hans liv.

– Han tar stor plats och det ska han göra också.

Han fick då också frågan varför han var så mån om att hålla privatlivet just privat.

– Det är väl inte så kul att sitta och snacka om sig själv, haha.

LÄS MER: Jerry Williams sista svåra tid 

Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren minns Jerry Williams

Tyngdlyftaren och krögaren Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren var vän med Jerry Williams i 40 år.

Han berättar att Jerry Williams ville hålla låg profil om sitt privatliv - trots sitt kändisskap.

– Han hade inget behov av att gå på kändisgalor och hålla på att jo-ja. Han ville vara på scenen och sen ville han hålla på med familjen, träna och hundar. Det var hans stora grejer, säger han och fortsätter:

– Det var hans stil. Han gjorde sitt på scenen, han hade inget behov av kändisliv. Det är ju därför han är så populär. Han var en helt vanlig människa. Han var en riktig karl, helt normal.

Känt är att ägnade mycket tid åt träning. I sin ungdom var hanverksam i Narva boxningsklubb.

LÄS MER: Anders Nunstedt: Jerry var utblottad – men han fick sin revansch

Idrotten var en stor del i Jerry Williams liv

I en intervju med Dagens Arbete 2013 berättade han om hur viktig idrotten var i hans liv. Han berättade då också att han i ungdomsåren spelade fotboll, tävlande på cykel och ishockey.

– Jag lirar fortfarande veteranhockey med AIK och Solna HC, men det är inte så lätt att få ihop laget. Det är många som lagt ner, sade han.

Jerry Williams växte upp i Solna. Då blev det naturligt att han blev AIK:are. Vid sin död hyllades han av klubben.

"AIK:aren och rocklegendaren Jerry Williams är död. Han dog under söndagen efter en tids sjukdom och den folkkäre artisten blev 75 år. Vila i frid, Jerry!", skriver klubben på sin Facebooksida.

https://www.facebook.com/aik/photos/a.167795001747.121401.6203411747/10155630155876748/?type=3&theater

Jerry Williams var gift sedan 1977 och har två döttrar i detta äktenskap. Sedan tidigare hade han också en son från en annan relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.