Hoa-Hoa Dahlgren och Jerry Williams tillsammans i december 2017. Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABHoa-Hoa Dahlgren och Jerry Williams tillsammans i december 2017. Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Hoa-Hoa Dahlgren och Jerry Williams tillsammans i december 2017. Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Jerry Williams gjorde sin sista turné 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅJerry Williams gjorde sin sista turné 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Jerry Williams gjorde sin sista turné 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Jerry Williams smärtor – led av svår sjukdom

Publicerad

Jerry Williams led av smärtor i ryggen under hösten. 

Då kom beskedet – artisten hade drabbats av cancer. På söndagen avled han, 75 år gammal. 

– Jag visste ju att han var risig, men jag blev överraskad att det gick så fort på slutet, säger vännen Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren. 

Det var bokningsbolaget Blixten & co som i ett pressutskick på måndagen meddelade att Jerry Williams avlidit. 

"Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag", skriver man i pressmeddelandet. 

Vännen Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren, 65, berättar att Jerry Williams under hösten led av smärtor. 

– Det var inte någon gång förrän december, januari som han testade sig. 

Jerry Williams hade drabbats av cancer. 

– Han var ju väldigt vältränad och höll i gång. Det var väl genetisk otur att han åkte på det där, säger Lennart Dahlgren.

 

LÄS MER: Rocklegendaren Jerry Williams är död  

Jerry Williams gjorde sin sista spelning i december

Sarah Dawn Finer och Jerry Williams på scenen under Vintergalan" på Annexet i Stockholm i december 2017.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Jerry Williams var under 2017 på turné runt Sverige med föreställningen "Man måste få lira". Sista spelningen blev i december, under evenemanget Vintergalan. 

– Han var ju känd för sin fantastiska energi på scen. Han älskade att hålla på. På så sätt är det bra att det inte blev ett långt uppehåll från scenen. Det var senast i december som han uppträdde, säger Lennart Dahlgren. 

Under tiden för hans sista spelningar hade Jerry Williams redan ont, säger Lennart Dahlgren. 

– Han hade ju uppträdanden under hösten. Då hade han ju smärta. Det är för jävligt för det var en fantastiskt schyst karl, säger Lennart Dahlgren. 

Vännerna brukade träffas då Jerry Williams besökte Lennart Dahlgrens restaurang i Stockholm.  

– Han kom ju till min restaurang rätt ofta och käkade. Men han har inte varit inne sedan i höstas, säger Lennart Dahlgren. 

Han planerade att besöka vännen – men sjukdomsförloppet gick för snabbt.

– Det var meningen att jag skulle åka dit. Men det gick ju jättefort, säger Lennart Dahlgren. 

Annele Hencz Mortimer-Hawkins var Jerry Williams artistansvarige på skivbolaget Universal. Hon skriver i ett mejl till Aftonbladet: 

”Jag vill inte kommentera sjukdomen och hans sista tid mer än att allt gick väldigt fort".

Jerry Williams gick till läkaren med ryggproblem.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Många av vännerna ovetandes

Lennart Dahlgren har haft kontinuerlig kontakt med Jerry Williams anhöriga och visste om att det stod illa till. Men många av artistens vänner blev chockade över dödsbeskedet. 

– Jag kände till att han hade problem med ryggen men inte mer än så. Jag är helt uppriven, det är en hjälte som gått ur tiden, säger Matte Lagerwall, gitarrist i Jerry Williams band. 

Jerry Williams familj har genom Blixten & co avböjt att kommentera ytterligare. 

Bolagets grundare Leif "Blixten" Henriksson, som var vän med Jerry Williams i decennier, beskriver i ett uttalande vännen som "ödmjuk, varm och extremt omtänksam". 

"I nästan 50 år har han funnits runt mig, mer eller mindre dagligen, så sorgen och saknaden jag känner just nu går inte att beskriva i ord. Mina varmaste tankar går till Jerrys familj", säger Leif Henriksson i uttalandet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag