Vid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅNVid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen.  Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Den sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné. Foto: / (c) Photo: Hasse Sukis, RockphotoDen sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné. Foto: / (c) Photo: Hasse Sukis, Rockphoto
Den sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné.  Foto: / (c) Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

Jerry Williams lidande –  smärtorna på scenen

Publicerad

Vid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen. 

Den sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné. 

– Så länge man får lira så spelar det ingen roll i vilka former. Bara det låter som man vill att det ska låta, och så länge som det är ett bra band, sade han till Sveriges Radio förra året. 

Den 16 december förra året gjorde Jerry Williams sin sista stora konsert. 

Då besökte han Linköping med turnépaketet Vintergalan, där även Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Alcazar och Mariette uppträdde. 

Lokaltidningen Corren beskrev förväntningarna inför Linköpingspelningen:

"Knappt en tom stol fanns på läktaren. Utan tvekan var förväntningarna på kvällen höga. Många hade åkt långt för eventet". 

 

LÄS MER: Jerry Williams höll sin svåra sjukdom hemlig 

"Så länge man får lira" 

Jerry Williams intog scenen iförd karaktäristisk västern-inspirerad skjorta med glittrande detaljer. Bakom sig hade han ett fullt band med blåssektion och kör. 

– Så länge man får lira så spelar det ingen roll i vilka former. Bara det låter som man vill att det ska låta, och så länge som det är ett bra band, sade han i en intervju med Sveriges Radio våren 2017, några månader innan den stundande Vintergalan-turnén. 

Bara några år tidigare, i januari 2013, hade han gett en serie avskedskonserter på Cirkus i Stockholm, "The farewell show". 

Men Jerry Williams fick mersmak och föreställningen blev en turné som sträckte sig till 2014. Och därefter fortsatte spelningarna. De senaste två åren gjorde Jerry Williams drygt 200 spelningar med sitt band.

Att stå på scenen var det bästa han visste – det berättade han i Sveriges Radio-intervjun. 

– Man gör det man diggar. Så hoppas man att andra gillar det man gör också, så får man göra det igen. Det finns inget som tar att lira live med ett bra band, det finns inget som tar det.

 

LÄS MER: Rocklegendaren Jerry Williams sista svåra tid 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag