Jerry Williams lidande – smärtorna på scenen

Vid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen.
Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Den sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné.
Foto: / (c) Photo: Hasse Sukis, Rockphoto

Vid 75 års ålder stod Jerry Williams fortfarande på scenen. 

Den sista riktigt stora konserten blev i Linköping i december – nästan fem år efter att han gett sig ut på avskedsturné. 

– Så länge man får lira så spelar det ingen roll i vilka former. Bara det låter som man vill att det ska låta, och så länge som det är ett bra band, sade han till Sveriges Radio förra året. 

Den 16 december förra året gjorde Jerry Williams sin sista stora konsert. 

Då besökte han Linköping med turnépaketet Vintergalan, där även Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Alcazar och Mariette uppträdde. 

Lokaltidningen Corren beskrev förväntningarna inför Linköpingspelningen:

"Knappt en tom stol fanns på läktaren. Utan tvekan var förväntningarna på kvällen höga. Många hade åkt långt för eventet". 


LÄS MER: Jerry Williams höll sin svåra sjukdom hemlig 

"Så länge man får lira" 

Jerry Williams intog scenen iförd karaktäristisk västern-inspirerad skjorta med glittrande detaljer. Bakom sig hade han ett fullt band med blåssektion och kör. 

– Så länge man får lira så spelar det ingen roll i vilka former. Bara det låter som man vill att det ska låta, och så länge som det är ett bra band, sade han i en intervju med Sveriges Radio våren 2017, några månader innan den stundande Vintergalan-turnén. 

Bara några år tidigare, i januari 2013, hade han gett en serie avskedskonserter på Cirkus i Stockholm, "The farewell show". 

Men Jerry Williams fick mersmak och föreställningen blev en turné som sträckte sig till 2014. Och därefter fortsatte spelningarna. De senaste två åren gjorde Jerry Williams drygt 200 spelningar med sitt band.

Att stå på scenen var det bästa han visste – det berättade han i Sveriges Radio-intervjun. 

– Man gör det man diggar. Så hoppas man att andra gillar det man gör också, så får man göra det igen. Det finns inget som tar att lira live med ett bra band, det finns inget som tar det.


LÄS MER: Rocklegendaren Jerry Williams sista svåra tid 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.