Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jerry Williams begravd inför närmaste kretsen

Jerry Williams har förts till sin sista vila.
Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT NYHETSBYRÅN PRESSENS BILD
Jerry Williams.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Jerry Williams.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Jerry Williams.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Jerry Williams.
Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jerry Williams.
Foto: ANDERS YLANDER / EXPRESSEN/GT
Jerry Williams.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jerry Williams.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN DAVID SICA
1 / 9

Jerry Williams har förts till sin sista vila.

Den legendariska rockartisten begravdes vid en privat ceremoni där de närmast anhöriga närvarade.

”Det var väldigt fint, vackert och värdigt”, säger Annele Hencz Mortimer-Hawkins på Universal Music.

Rocklegendaren Jerry Williams, som egentligen hette Erik Fernström, har begravts.

Den ikoniska artisten avled i sviterna av cancer den 25 mars i år och enligt familjens önskan var ceremonin en privat angelägenhet för de närmast anhöriga.

Annele Hencz Mortimer-Hawkins, artistansvarig för Jerry Williams på Universal Music, var en av de som närvarade vid ceremonin.

”Begravningen ägde rum i dag i kretsen av de närmaste kring Jerry. Det var väldigt fint, vackert och värdigt”, skriver hon i ett mejl till Expressen.

Jerry Williams blev 75 år gammal.

Jerry Williams.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Jerry Williams rockade i 55 år 

Jerry Williams hade en 55 år lång karriär på svenska scener. Som en tidig ikon inom rock’n’roll hjälpte han till att göra genren populär i Sverige – en av de tidiga turnéerna var som förband till The Beatles. 

Men trots sin långa tid i rampljuset är väldigt lite känt om hans privatliv. Han syntes sällan på kändismingel eller i veckopressen. Istället höll han sig hemma i radhuset i Täby när han inte tränade eller gick ut med hunden.

Tyngdlyftaren och krögaren Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren var vän med Jerry Williams i 40 år.

Han har berättat att Jerry Williams ville hålla låg profil om sitt privatliv - trots sitt kändisskap.

– Han hade inget behov av att gå på kändisgalor och hålla på att jo-ja. Han ville vara på scenen och sen ville han hålla på med familjen, träna och hundar. Det var hans stora grejer. Det var hans stil. Han gjorde sitt på scenen, han hade inget behov av kändisliv. Det är ju därför han är så populär. Han var en helt vanlig människa. Han var en riktig karl, helt normal, sa Lennart Dahlgren. 

Hyllades efter sin bortgång

Jerry Williams insjuknade hastigt och många av hans vänner berättade efter hans bortgång att de var förvånade och chockade. 

Han hyllades stort av Sveriges musikelit.

Artistkollegor som Sarah Dawn Finer och Uno Sveningsson visade sin uppskattning – men även Sveriges statsminister Stefan Löfven uttryckte sina känslor efter nyheten:

– Det är verkligen en sorglig nyhet. Det är en stor sorg inte bara för Musiksverige, utan för Sverige, för han blev en så otrolig stark symbol för både den musik han stod för och även för folkligheten. Snacka om folkkär, sade Stefan Löfven till TT.

Jerry Williams.
Foto: LARS PEHRSON / SVD / TT / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN

Jonas Sjöstedt uppmärksammade Jerry Williams

Under gårdagen hyllades Jerry Williams, livslång kommunist och medlem i Vänsterpartiet, av Jonas Sjöstedt under V-ledarens första maj-tal. 

– Med hälsning från Jerry Williams – huka er alla Grillhagen, vare sig ni heter Jan Emanuel Johansson eller Bert Karlsson – det är snart slutgrillat för välfärden. Vi tänker inte göda er med våra skattepengar längre, sa Sjöstedt enligt Aftonbladet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.